Archive | Kasım, 2012

Tails 0.15

Resimİrlanda kökenli ve Debian GNU/Linux tabanlı bir live CD/USB dağıtımı olan Tails‘in 0.15 sürümü duyuruldu. İnternet ortamında kullanıcıyı korumak için tasarlanan sistem; tüm güvenlik düşünülerek ve anonim tüm trafik önceden yapılandırılmış olarak internet tarayıcısı, IRC istemcisi, e-posta istemcisi, anlık mesajlaşma gibi çeşitli internet uygulamalarını içeriyor. Tüm kullanıcıların sistemlerini en kısa sürede yeni sürüme yükseltmeleri öneriliyor. İnternet üzerindeki iz sorununu çözmek için Tor ağı kullanılan sistemde; Tor, 0.2.3.25 sürümüne yükseltilmiş bulunuyor. Çeşitli hata düzeltmeleri içeren sistemde, Iceweasel de 10.0.11esr (Genişletilmiş Destek) sürümüne yükseltilmiş bulunuyor. Artık daha çok dili destekleyen Tails 0.15 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Tails 0.15 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Fedora 18 Beta

ResimBugüne değin defalarca ertelenen Fedora 18 Beta, nihayet test edilmek üzere kullanıma sunuldu. Hatırlanacağı gibi en son 1 Kasım 2012‘de Jaroslav Reznik tarafından aslında 6 Kasım 2012’de çıkarılması planmış olan beta sürümün 13 Kasım’da, bu vesileyle aslında 4 Aralık 2012’de çıkarılması planlanan final sürümün de 11 Aralık’ta çıkarılmasının mümkün olabileceği ilan edilmişti. Ne var ki beta sürüm 27 Kasım’a sarkınca, final sürümün çıkarılma tarihi de 8 Ocak 2013’e kaymış oldu. Fedora proje ekibinin özgür ve tam fonksiyonel Fedora’nın “Spherical Cow” kod adlı 18. sürümünün betasını duyurmaktan gurur duyduğu ifade edilirken, sistemin yeni 3.6 GNOME masaüstü ortamı dışında, KDE, Xfce ve Sugar masaüstü ortamlarıyla geldiği belirtildi. Bu arada, MATE masaüstü ortamının Fedora’da ilk kez kullanılabilir olduğu da hatırlatıldı. Sürüm; Perl 5.16, Python 3 yığını güncellenmesi, Rails 3.2 ve güncellenmiş D ve Haskell programlama ortamları içeriyor. Fedora 18 Beta hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için basın bildirisini inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Fedora 18 Beta edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Clonezilla Live 2.0.1-5

ResimSabit disk klonlamak ve yedeklemek için tasarlanmış Debian tabanlı Clonezilla‘nın Live versiyonunun yeni kararlı sürümü 2.0.1-5, Steven Shiau tarafından duyuruldu. Clonezilla’nın yeni kararlı sürümü 2.0.1-5’in küçük iyileştirmeler ve hata düzeltmeleriyle kullanıma sunulduğunu söyleyen Shiau; taban sistemin (26 Kasım 2012 itibariyle) Debian “Sid” GNU/Linux depolarına dayalı olmak üzere, 3.2.32-1 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılmış bulunduğunu ifade etti. drbl paketi 2.1.34-drbl1, Clonezilla paketi 3.1.22, Partclone 0.2.56 sürümlerine güncellenmiş bulunuyor. Clonezilla live 2.0.1-5 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Clonezilla Live 2.0.1-5 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

GNOME 3.7.2

GNOME projesince geliştirilen GNOME masaüstü ortamının gelmekte olan 3.8 sürümünün ikinci beta,Javier Jardóntarafından duyuruldu. Geliştiriciler, planlandığı gibi GStreamer 1.0 dahil masaüstünün tüm bileşenlerini taşıma işini tamamlamış bulunuyorlar. Jardón, sürümün, çesitli hata düzeltmeleri, çeviri güncellemeleri ve küçük iyileştirmeler içerdiğini ifade etti. Jardón; tüm topluluk üyelerine ve bu sürüm için katkıda bulunan herkese teşekkür ettiklerini söyledi. GNOME 3.7.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

GNOME 3.7.2 edinmek için projenin FTP sunucusuna başvurabilirsiniz.

0

Linux Lite 1.0.2

Resim1.0.0 sürümü 26 Ekim 2012‘de duyurulan Xfce masaüstü ortamıyla sunulan Xubuntu tabanlı kullanıcı dostu bir GNU/Linux dağıtımı olan Linux Lite‘ın 1.0.2 sürümü, Jerry Bezencon tarafından duyuruldu. “Amethyst” kod adlı Linux Lite 1.0.2’yi duyurmaktan gurur duyduklarını söyleyen Bezencon; sürümün birtakım değişiklikler, ekleme ve geliştirmelerle geldiğini belirtti. Sistemin 3.2.0.33 PAE Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını söyleyen Bezencon; başta Firefox 17.0 olmak üzere güncel yazılımlar kullandıklarını, ayrıca uygulamalar için ipuçları eklediklerini ifade etti. Vmware desteği de sağlanan sistemde, yardım ve destek kılavuzu güncellenmiş bulunuyor. Linux Lite 1.0.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Linux Lite 1.0.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

UberStudent 2.0.4

ResimAkademik ve ileri orta düzeyde bilgisayar programlama öğrenimi ve öğretimi için tasarlanmış bir DVD’lik bir kalıp olarak sunulan Ubuntu tabanlı dağıtım UberStudent’in 2.0.4 sürümü, Stephen Ewen tarafından duyuruldu. Tüm akademik disiplinlerde yüksek performanslı öğrenciler için ortak görevleri ve alışkanlıkları öğretmek ve kolaylaştırmak için tasarlanmış programlar ve özellikleri içeren bir çekirdek seti ile birlikte gelen UberStudent’in 2.0.4 sürümünü duyurmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Ewen; GNOME’un tablet pazarına dönük bir hâl alması sebebiyle varsayılan olarak XFCE 4.10 masaüstü ortamıyla gelen UberStudent 2.0.4’ün ayrıca MATE V1.2’yi sunduğunu sözlerine ekledi. Ewen; sürümün, Ubuntu 12.04 LTS (Long Term Support) tabanlı olduğunu hatırlattı. UberStudent 2.0.4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Resim

UberStudent 2.0.4 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

PHP 5.4.9 ve PHP 5.3.19

PHP geliştirici ekibi PHP 5.4.9 ve PHP 5.3.19 sürümlerini duyurdu. Ekip, kullanıcıların yeni sürümlere yükseltme yapmaları gerektiğinin altını çizdi. 15’ten fazla hatanın giderildiği söylenen sürümlerde yapılan değişikliklerin listesini değişiklikler listesinde bulabilirsiniz. PHP, ilk kez Rasmus Lerdorf tarafından, web üzerinden sayfasına ziyaret edenleri izlemek amacıyla bir dizi Perl betiği kullanılarak geliştirilmişti. Ancak insanlar bununla ilgilenmeye başlayınca, Lerdorf bir betik motoru oluşturmaya  karar verdi. Ayrıca formlara da destek verdi ve böylece PHP/F1 biçimlenmiş oldu. Adı duyuldukça kimi geliştiricinin dikkatini çekti ve böylece bir API oluşturuldu: PHP3 meydana geldi. Ardından Zend motoruyla PHP4 geldi. Günümüzde PHP; bloglardan forumlara, portal sistemlerinden veri tabanlarına, sınıflardan fonksiyonlara her türlü işlevde kullanılıyor. PHP 5.4.8 ve PHP 5.3.18 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

PHP (kararlı) 5.4.9 ve PHP (eski kararlı) 5.3.19  edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0