Archive | Ocak, 2013

SparkyLinux 2.1 Ultra Edition

Debian GNU/Linux Testing tabanlı, Enlightenment ve LXDE masaüstü ortamlarına sahip, hem eski hem yeni bilgisayarlar için tasarlanmış hafif, hızlı ve basit bir GNU/Linux dağıtımı olan SparkyLinux‘un kod adı “Eris” olan 2.1 Ultra Edition sürümü, Paweł Pijanowski tarafından duyuruldu. GNU/Linux “Wheezy” tabanlı sisteme ait tüm paketler 23 Ocak 2013 tarihi itibariyle Debian Testing depolarıyla senkronize edilmiş bulunuyor. Pijanowski; özelleştirilmiş hafif ve çok hızlı pencere yöneticisi Openbox ile yapılandırılan sürüme güncelleme yöneticisi, hızlı erişim ve uygulamaların başlatılması için AppFinder uygulaması, yeni duvar kağıtları gibi özelliklerin eklendiğini söyledi. SparkyLinux 2.1 Ultra Edition hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

SparkyLinux 2.1 Ultra Edition edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Samba 4.0.2

İnternet protokolü üzerinden dosya ve yazıcı paylaşımı için Microsoft tarafından geliştirilmiş olan SMB/CIFS protokollerini kullanan GPLv3 lisanslı sunucu yazılımı Samba’nın 4.0.2 sürümü duyuruldu. Unix ve GNU/Linux sistemler ile Windows arasında dosya ve yazıcı paylaşımını olanaklı kılan Samba; 1992 yılından bu yana DOS, Windows, OS/2, GNU/Linux gibi çeşitli platformları destekliyor. Yeni sürümde, çeşitli hataların giderildiği ve kimi düzeltmelerin yapıldığı ifade ediliyor. Samba 4.0.2 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Samba 4.0.2 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Opera 12.13

Güvenli, hızlı ve işlevsel internet tarayıcısı Opera’nın 12.13 final sürümü duyuruldu. Opera web tarayıcısının 12.13 sürümü, çeşitli düzeltmeleri; kararlılık, güvenlik ve akıllı özellikler konularındaki iyileştirmeleri içeriyor. Tarayıcı, HTML5 standartlarına tam uyum sağlıyor ve WEBM desteği sunuyor. Hızlı erişim ile sık kullanılan sitelere en kısa zamanda erişim olanağı sağlayan Opera; fare hareketleri özelliği sayesinde pek çok işlemi pratik fare hareketleriyle gerçekleştirme imkanı veriyor. Dahili e-posta ve RSS istemcisi ile e-posta ve RSS’ler tarayıcı içinden kontrol edilebiliyor ve e-postalara cevap gönderilebiliyor. Gizli sekme/pencere özelliğiyle internette iz bırakmadan gezinme olanağı sağlayan tarayıcının, yeni sürümü; geliştirilmiş adres alanı Web’de güvenli biçimde kalmayı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, en son eklentileri ve Opera uygulamalarını otomatik olarak güncelleyebiliyorlar. Opera 12.13 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Windows, Mac OS X, Unix değişiklikler sayfalarını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Opera 12.13 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

LibreOffice 3.6.5 Final

The Document Foundation; LibreOffice’in 3.6.5 final sürümünü duyurdu. Sürümün, 3.6 kolundan altıncı sürüm olduğu ifade edilirken, bu heyecan verici, yeni özellikler içeren sürümün ev kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için önerildiği belirtildi. LibreOffice 3.6.5 final sürümünün RC2 ile aynı özelliklere sahip olduğu ifade edilirken, LibreOffice 3.6.5 RC2 kullanıcılarının final sürümü ayrıca yüklemelerinin gerekli olmadığı vurgulandı. Windows 2000 kullanıcılarının LibreOffice yüklemeden önce bu güncelleştirmeye ihtiyaç duyabilecekleri hatırlatıldı. GCJ Java varyantlarında bilinen kimi sorunlar olduğu için GNU/Linux kullanıcılarına bunlar yerine OpenJDK kullanmaları tavsiye ediliyor. LibreOffice 3.6.5 Final hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

LibreOffice 3.6.5 Final edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Linux Deepin 12.12 Alpha

Kolay kullanımlı, Ubuntu tabanlı Çin kökenli dağıtım Linux Deepin‘in 12.12 sürümünün alphası, test edilmek üzere yansılarda yerini aldı. Çince-İngilizce ve İngilizce-Çince sözlük ve Çince TrueType yazı tipleri gibi Çince uygulamalar ve araçlar içeren Linux Deepin’in bu sürümünde, varsayılan masaüstü olarak GNOME Shell yerini yepyeni Deepin Desktop Environment’e (DDE) bırakıyor. Bir dönüm noktası kabul edilen Deepin Desktop Environment (DDE) dışında sistemde Deepin Yazılım Merkezi 3.0 alpha bulunuyor. Ayrıca, Video ve ses oynatma için multimedya yazılımları test için yeni sürümlerine yükseltilmiş durumda. Linux Deepin 12.12 Alpha hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Linux Deepin 12.12 Alpha edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

NetBeans IDE 7.3 RC 1

NetBeans IDE 7.3 sürümünün ilk sürüm adayı duyuruldu. İngilizce, Rusça, Portekizce, Japonca, basitleştirilmiş Çince ve Brezilya dilinde sunulan NetBeans’in bu sürümü; JavaScript test desteği ile HTML5 uygulaması projesi, önemli ölçüde geliştirilmiş JavaScript editör, sayfa kontrolörü ve görsel CSS stil editörü yeni özellikler içeriyor. Windows, Mac, Linux ve Solaris için üretilen IDE; kullanıcı arayüzü tasarımında sağladığı kolaylıklardan dolayı tercih edilmektedir. Sun Microsystems tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir Java geliştirme ortamı olan NetBeans; Java dışında C/C++ ve PHP dilleriyle Profesyonel masaüstü, kurumsal, web ve mobil uygulamaları geliştirmek için gerekli tüm araçları içermektedir. Tümleşik bir geliştirme ortamı olan NetBeans’in kurulumu kolaydır ve 6.5 sürümünden bu yana zengin JavaScript düzenleme özellikleri, Spring web framework kullanım desteği ve daha sıkı bir MySQL entegrasyonu gibi bir kısım yeni özellikler ve iyileştirmeler içermektedir. NetBeans IDE 7.3 RC 1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

NetBeans IDE 7.3 RC 1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Elive 2.1.27 (Unstable)

2.1.23 (Unstable) sürümü henüz, 13 Ocak 2013 tarihinde duyurulan Debian GNU/Linux tabanlı bir dağıtım olan ve Enlightenment pencere yöneticisiyle yapılandırılmış bir live CD olarak gelip, kolay sistem ve masaüstü yönetimi için bir kontrol merkezi sunan Elive‘in 2.1.27 geliştirme sürümü duyuruldu. Böylelikle, Elive projesi; Enlightenment 0.17 pencere yöneticisiyle yapılandırılmış yeni bir live CD ile Elive 2.1.27 sürümünü duyurmuş oluyor. Elive ekibinin 2.1.27 geliştirme sürümünü duyurmaktan gurur duyduğu ifade edilirken, sistemin, artık eskisinden daha fazla dili ve onların gerektirdiği fontları desteklediği, WINE’ın 1.5.22 sürümüyle geldiği belirtildi.Elive 2.1.27 (Unstable) hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Elive 2.1.27 (Unstable) edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0