Archive | Aralık, 2013

siduction 13.2.0

Debian GNU/Linux “unstable” versiyonuna dayalı olan siduction‘ın 13.2.0 sürümü, Ferdinand Thommes tarafından duyuruldu. Sürümün Debian’ın geleceğe doğru bir adımı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Thommes; siduction 13.2.0’ı duyurdukları için çok mutlu olduklarını belirtirken, 3.12 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin 30 Aralık 2013 tarihi itibariyle Debian GNU/Linux depolarıyla senkronize edildiğini söyledi. siduction 13.2.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Thommes 64-bit seçeneklerini KDE SC, XFCE, LXDE, Razor-Qt ve GNOME olarak sunduklarını ifade etti. siduction 13.2.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

phpMyAdmin 4.1.3

Başlıca kullanım amacı internet üzerinden MySQL veritabanı yönetimi olan, bununla birlikte veritabanı oluşturma ve silme; tablo ekleme, değiştirme, silme; alan ekleme, değiştirme, silme; SQL sorguları çalıştırma; kullanıcıları, yetkileri ve alan anahtarlarını yönetme gibi pek çok işlevi yerine getiren açık kaynak kodlu ve özgür yazılım phpMyAdmin’in 4.1.3 sürümü duyuruldu. Bir hata düzeltme versiyonu olan bu sürüm, çeşitli hata düzeltmelerini içeriyor. 1998 yılında, Peter Kuppelwieser’in yazmış olduğu MySQL-Webadmin’den esinlenerek PHP tabanlı bir MySQL arayüzü geliştirmeye başlayan Tobias Ratschiller’in zaman darlığı gerekçesiyle 2000 yılında bu projeyi ve özgün yazarı olduğu diğer projeyi (phpAdsNew) yarıda bırakmasının ardından büyük bir kullanıcı ve geliştirici kitlesinin ilgisini kazanan phpMyAdmin, popüler bir PHP uygulaması olmuştu. phpMyAdmin 4.1.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinebilmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Pek çok GNU/Linux dağıtımında kullanılan ürüne destek için Marc Delisle, Loïc Chapeaux ve Olivier Müller’den oluşan bir grup geliştirici 2001 yılında SourceForge‘de phpMyAdmin Projesini oluşturup ve geliştirme işini üstlendiler. Halen 72 farklı dili destekleyen phpMyAdmin projesi; Olivier Müller, Marc Delisle, Alexander M. Turek, Michal Čihař ve Garvin Hicking tarafından yürütülmektedir. phpMyAdmin 4.1.3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

ROSA Desktop Fresh R2 LXDE

Desktop Fresh R2 sürümü 6 Aralık 2013 tarihinde duyurulan ROSA’nın güncelleştirilmiş hafif Desktop Fresh R2 LXDE sürümü, Alexander Kazancev tarafından duyuruldu. Yeni bir güncelleme paketiyle gelen sistemin hafif X11 masaüstü ortamına dayalı olduğunu söyleyen Kazancev; LXDE masaüstü ortamının basit ve güzel olmak için temel ölçütleri karşıladığını, GUI’nin sadeliğinin azami çalışma hızı getirdiğini ifade etti. Masaüstü GTK +2’ye dayalı olmasına karşın, bazı bileşenlerin GTK +3 ve yeni GNOME 3 güncellemelerini içerdiği ifade ediliyor. ROSA Desktop Fresh R2 LXDE, 24 Aralık 2013 tarihi itibariyle en son güncellemeleri içeriyor. ROSA Desktop Fresh R2 LXDE hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

ROSA Desktop Fresh R2 LXDE edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

LibreOffice, RollApp ile iPad ve Chromebook’larda

LibreOffice, RollApp çevrimiçi sanallaştırma teknolojisi sayesinde bir bulut uygulama olarak iPad ve Chromebook’larda kullanılabilecek. RollApp; iPad ve Chromebook kullanıcılarına tarayıcı içinde LibreOffice erişimine imkan sağlayacağı için, ayrıca yazılımı yüklemeleri gerekmeyecek. RollApp; iPad ve Chromebook’larda bulut mimarisi ile ofis uygulamanın kopyasını (açmak, kaydetmek ve düzenlemek) doğrudan bulut depolama ile çalışma olanağı sağlıyor: Dropbox, Google Drive ve Box. LibreOffice’in belge yönetimi yetenekleri, RollApp’ın akıllı sanallaştırma teknolojisi ile birleşince iPad ve Chromebook sahibi LibreOffice kullanıcılarına daha üretken olmak için yeni ve akılcı bir yol doğmuş oluyor.

Continue Reading →

RollApp kurucusu ve CEO’su Vlad Pavlov; iPad ve Chromebook ile kullanılmak üzere LibreOffice üretkenlik paketini dağıtmak için katkılarından dolayı LibreOffice çevresine teşekkür etmek istediğini belirtti. RollApp, broadband/3G/4G/LTE üzerinde hemen hemen herhangi bir web tarayıcısıyla bir bilgisayar ya da mobil cihaz için sunulabiliyor. RollApp, California merkezli, bir bulut programlama teknoloji şirketidir.

blog.documentfoundation.org

0

Manjaro 0.8.9 Preview

Büyük bir adım olarak değerlendirilen 0.8.8 sürümü duyurulduktan sonra ilkbaharda kararlı sürümünü duyurmayı planladıkları Manjaro 0.8.9’un geliştirilmesine başlayan Manjaro ekibi, sistemi unstable yapı üzerine inşa etmiş. Manjaro 0.8.9’un önizleme sürümünü duyuran Philip Müller; bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. 3.10.25 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sürüm; Mesa 10.0.1, Gstreamer 1.2.0, LibreOffice 4.1.4, MHWD 0.3.0, Catalyst 13.12 ve Nvidia 331.20 gibi paketler içeriyor. UEFI desteği sağlanan sistemde, gelişmiş modda takas bölümünü algılama özelliği geliştirilmiş bulunuyor. Manjaro 0.8.9 Preview hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Manjaro 0.8.9 Preview edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Lenovo Yoga Tablet

Lenovo Yoga Tablet; 18 saate varan pil ömrü, kullanıcıların taleplerinden yola çıkılarak tasarlanan silindirik tutma kısmı ve 10″lik modelinde sunulan klavyesiyle adından çokça söz ettireceğe benziyor. Tutarken bütün ağırlığını parmaklarınız yerine avcunuzun içine yoğunlaştırarak okuma ve gezinmeyi kolaylaştırmasıyla dikkati çeken ürünün yatay modda yazı yazmak ve oyun oynamak için harikulade bir görüş açısı sunduğu görülüyor. Video seyredereken, müzik dinlerken ya da görüntülü sohbet ederken ayaklığı açıp dik bir konuma getirmek mümkün. 8″ HD (1280 x 800) ekranıyla harika görüntüler veren aygıt,  178 derece geniş açıyla film izlemenin keyfine varmanıza imkan tanıyor. 10″lik modelinde klavye seçeneği de bulunan ürünün, entegre Bluetooth, 802.11 b/g/n WiFi ve GPS özellikleri var.

Continue Reading →

5.0M arka ve 1.6M ön kameralarıyla yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekimine olanak sağlayan tabletlerin, dâhili 16GB eMMC depolama kapasitesini 32GB’a kadar microSD depolama desteğiyle genişletebilmek mümkün. Bu hafta satışa sunulan ürünün 8″ olanının fiyatının 699 TL, 10″lik modelin fiyatının ise 879 TL olduğu söyleniyor.

0