Archive | Nisan, 2014

AngelHack Bolzano Spring 2014

30’dan fazla şehirden 6.000’den fazla geliştirici, dünya çapında güçlü bir geliştirici ekosistemi oluşturmak için şimdiye kadarki en büyük Hackathon serisine katılacaklar. Bolzano/Bozen’de Güney Tyrol’de TIS innovation parkında 10 ve 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Açık Veri Hackathon’un ikinci versiyonuna, kamuoyunu davet etmekten gurur duyulduğu ifade edildi. Bu versiyon, San Francisco AngelHack işbirliği ile organize edilecek. Etkinlik, yenilikçi bir prototip geliştirme ile ilgilenen tasarımcılar, gazeteciler, geliştiriciler ve vatandaşlar gibi yaratıcı insanlara adanmış bulunuyor.

Continue Reading →

Yarışma ve kayıt hakkında daha fazla bilgi ilgili web sitesinde bulunabilir. Etkinlik ücretsizdir ancak kayıt gereklidir.

angelhack.com

0

Clonezilla live 2.2.3-4

Sabit disk klonlamak ve yedeklemek için tasarlanmış Debian GNU/Linux tabanlı Clonezilla‘nın Live versiyonunun yeni test sürümü 2.2.3-4, Steven Shiau tarafından duyuruldu. Shiau; temel GNU/Linux işletim sistemi upgrade edilen sistemin, 28 Nisan 2014 tarihi itibariyle Debian “Sid” GNU/Linux depolarıyla senkronize edildiğini söyledi. restoreparts modunda, “-t” seçeneğinin varsayılan olarak (drbl-fonksiyonları ile) ayarlanması gerektiğini söyleyen Shiau; live-boot’un 4.x sürümüne güncellendiğini ifade etti. Clonezilla live 2.2.3-4 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.
Continue Reading →

Clonezilla live 2.2.3-4  edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tails 1.0

Sürüm adayı 18 Nisan 2014 tarihinde duyurulan İrlanda kökenli ve Debian GNU/Linux tabanlı ve internet taraması sırasında güçlü kişisel gizlilik ve anonimlik özellikleri içeren bir live DVD/USB dağıtımı olan Tails‘in 1.0 sürümünün finali duyuruldu. Yaklaşık beşyıl sonra 1.0 sürümüne ulaşan dağıtım, özgür bir yazılım projesi olarak önemli bir kilometre taşına ulaşmış bulunuyor. 23 Haziran 2009’da, yaklaşık beşyıl önce, Amnezi adlı ilk kamu versiyonu duyurulduğundan bu yana 36 kararlı sürüm duyurulmuş bulunuyor. Geliştiriciler, zamandan beri güvenlik ve kullanılabilirlik açısından birçok özellik üzerinde çalışıyorlar. Tails 1.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Tails 1.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Zenwalk Live 7.4

7.4 sürümü 13 Şubat 2014 tarihinde duyurulan Slackware Linux tabanlı, Xfce masaüstü ortamıyla sunulan hafif bir dağıtım olan Zenwalk Linux’un 7.4 Live versiyonu, Sebastian Reisse tarafından duyuruldu. Zenwalk’un son sürümünde bazı küçük düzeltmeler yapmak için OpenSSL paketlerini güncellediklerini söyleyen Reisse; bunun değiştirilmemiş Slackware jenerik çekirdekle sunulan ilk live sürüm olduğunu ifade etti. Reisse; bunun muhtemelen 32-bit sistemleri destekleyen son live versiyon olacağını söyledi. Zenwalk Live 7.4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Zenwalk Live 7.4 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Thunderbird 24.5.0

Açık  kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 24.5.0 sürümü çıktı. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor. Kimi güvenlik sorunları giderilen Mozilla Thunderbird 24.5.0 hakkında daha geniş bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Mozilla Thunderbird 24.5.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Firefox 29.0

Hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox’un 29.0 sürümü çıktı. Güvenlik, kararlılık, hız ve daha fazlası” ilkesi ile yoluna devam eden tarayıcı; casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına, yemleme korumasına sahip ve getirdiği binlerce yararlı eklentiyle istenilen biçimde kişiselleştirilebiliyor. Çeşitli güvenlik düzeltmeleri ve kimi sorunların çözümünü içeren yeni sürümde, hızlı JavaScript performansı sağlanmış bulunuyor. Çoğu eklenti Firefox ile öntanımlı biçimde uyumlu kullanılabiliyor. HTML5, XHR, MathML, SMIL için destek standartları geliştirilen; kimi kararlılık sorunları da giderilen Mozilla Firefox, web ve eklenti geliştiricileri için donanımsal hızlandırılmış grafikler ve HTML5 teknolojileri gibi yetenekleriyle ve önemli ölçüde iyileştirilen JavaScript performansı ile geliyor. Firefox; dünyanın çeşitli yerlerindeki Mozilla topluluk üyelerinin katkılarıyla 80′den fazla dilde kullanılabiliyor. Mozilla Firefox’un özellikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için özellikler sayfasını inceleyebilirsiniz. Yeni sürüm hakkındaki ayrıntıları sürüm notlarından öğrenebilirsiniz.

Continue Reading →

Mozilla Firefox 29.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

LibreOffice 4.1.6

İkinci sürüm adayı 23 Nisan 2014 tarihinde duyurulan LibreOffice 4.1.6’nın final sürümü, The Document Foundation tarafından duyuruldu. Bu sürümün, 4.1 serisinden yedinci sürüm olduğu belirtilirken, LibreOffice 4.1.6 RC2 final sürümle aynı özelliklere sahip olduğu için, RC2 kullanıcılarının final sürümü ayrıca yüklemelerine gerek olmadığı söylendi. GCJ Java varyantlarında bilinen kimi sorunlar olduğu için GNU/Linux kullanıcılarına bunlar yerine OpenJDK kullanmaları tavsiye ediliyor. LibreOffice 4.1.6 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

LibreOffice kullanıcıları, özgür yazılım savunucuları ve topluluk üyeleri, yapacakları bağış ile vakfı destekleyebilirler. Toplanan bağışlar, altyapı iyileştirmeleri ve projenin küresel ve yerel çapta farkındalığının artırılmasını sağlayan tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaktadır. LibreOffice 4.1.6 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

LibreOffice eklentilerini bu sayfadan edinebilirsiniz.

0