Archive | Haziran, 2015

KDE Plasma 5.3.2 Sürümüne Güncellendi

KDE Plasma; yeni modüler masaüstü deneyimini tamamlamak üzere yeni bileşenler, pek çok yeni özellik ve bir dizi onarımla 5.3.2 sürümüne güncellendi. KDE’nin katkıda bulunduğu düzeltmeleri ve yeni çevirileri içeren sürüm hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →


Plasma 5.3

KDE Plasma 5.3.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

LibreOffice 4.4.4 Final Sürüm Duyuruldu

Üçüncü sürüm adayı 25 Haziran 2015‘te duyurulan LibreOffice 4.4.4’ün final sürümü, sürüm takvimine uygun biçimde, The Document Foundation (TDF) tarafından duyuruldu. LibreOffice 4.4 serisinin dördüncü hata düzeltme sürümü olan LibreOffice 4.4.4; yeni özellikler ve program geliştirmeleri içeriyor. Kararlı olan sürümün tüm kullanıcılar için uygun olduğu vurgulanırken, ancak, sürümün daha sonraki hata düzeltme sürümleriyle giderilecek kimi hatalar içerebileceği hatırlatıldı. LibreOffice 4.4.4 değişiklikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için tam sürüm notlarını inceleyebilirsiniz. LibreOffice 4.4.4 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Bağımsız, kendi kendini yöneten, meritokratik bir organizasyon olarak Özgür yazılım değerleri temelinde Almanya’da kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir vakıf olan The Document Foundation (TDF); küresel topluluk tarafından OOo’nun meşru varisi seçilmiştir ve günden güne artan sayıda kamu yönetimi, şirketler ve KOBİ’ler tarafından masaüstü üretkenliği için ofis yazılımı olarak tercih edilmektedir. OpenOffice.org topluluğunun on yıllık emeği üzerine kurulmuştur. TDF, bağımsız bir vakfın üzerinde oluşacak kültürün gönüllü ve kurumsal katkıcıları bir araya getirebilecek en iyi çözüm olduğu inancıyla kurulmuştur ve şimdiye kadar yapılmış en iyi özgür ofis yazılımını sunmaktadır. TDF temel değerlerine inanan ve faaliyetlerine katkıda bulunan bütün bireylerin katılımına açıktır ve (Bireylerin çalışmalarına sponsor olmak gibi) kurumsal işbirliğine sahiptir. Ocak 2014 itibarıyla TDF dünya çapında 190 üyeye ve 3.000′den fazla katkıcıya sahiptir. LibreOffice kullanıcıları, özgür yazılım savunucuları ve topluluk üyeleri, yapacakları bağış ile vakfı destekleyebilirler. Toplanan bağışlar, altyapı iyileştirmeleri ve projenin küresel ve yerel çapta farkındalığının artırılmasını sağlayan tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaktadır. LibreOffice 4.4.4 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

OpenMediaVault 2.1 Duyuruldu

Debian GNU/Linux tabanlı ağa bağlı uzman depolama (NAS) çözümü OpenMediaVault’un yeni 2.1 sürümü, Volker Theile tarafından duyuruldu. “Stone burner” kod adlı OpenMediaVault 2.1’i duyurmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Theile; WebGUI için Sencha ExtJS 5.1.1 framework kullanılan sisteme yeni gösterge tablosu ve görseller eklendiğini belirtti. Pek çok iyileştirme ve hata düzeltmesiyle gelen sisteme yalnızca WPA ve WPA2 destekleyen WiFi desteği eklendiğini belirten Theile; yapılandırma değerleri görüntülendiği ağ arabirimi yapılandırma sayfasının modifiye edildiğini söyledi. OpenMediaVault 2.1 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

OpenMediaVault 2.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

OpenMandriva’nın Lx 2014.2 Sürümü Duyuruldu

Mandriva Linux’tan çatallanmış kullanıcı dostu bir Rus GNU/Linux dağıtımı olan ROSA Linux’a dayalı olarak geliştirilen OpenMandriva Lx’in KDE’nin sezgisel özellikleriyle yapılandırılan güncelleştirilmiş Lx 2014.2 sürümü, Kate Lebedeff tarafından duyuruldu. Sistemin UEFI desteği, yükseltilmiş masaüstü, çekirdek ve multimedya paketiyle geldiğini söyleyen Lebedeff; yükleyicinin artık tam EFI desteği sunduğunu, hatta yüklemek için ESP bölümünün seçilebileceğini ifade etti. 3.18.16 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin KDE 4.14.3 masaüstü ortamıyla sunulduğunu söyleyen Lebedeff; kullanıcıya LibreOffice 4.4.3, Firefox 38, Java 7-8 gibi güncel paketlerin sunulduğunu sözlerine ekledi. OpenMandriva Lx 2014.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

OpenMandriva Lx 2014.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0