Archive | Ekim, 2015

Salix Live Mate 14.1 BETA2 Duyuruldu

İlk beta sürümü 27 Ekim 2015’te duyurulan hızlı, kullanımı kolay, Slackware tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı olan Salix‘in varsayılan masaüstü ortamı olarak Mate ile yapılandırılmış 14.1 sürümünün ikinci betası duyuruldu. Gerçekten çok sevilen Mate masaüstü ortamıyla yapılandırılan bu sürümün kararlı sürümünün beklendiği ifade edilirken, sistemin şu an itibariyle ext2, ext3, ext4, btrfs, xfs, jfs, reiserfs gibi pek çok dosya sistemini desteklediği hatırlatıldı. Grub’un varsayılan olarak geldiği sistemde, Grub ile Lilo arasında seçim yapılabiliyor. Salix Live Mate 14.1 BETA2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Salix Live Mate 14.1 BETA2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

0

Network Security Toolkit (NST) 22-7334 Duyuruldu

Network Security Toolkit (NST) (Ağ Güvenliği Araç Takımı) adıyla ve Fedora Core tabanlı önyüklenebilir bir live DVD olarak sunulan NST‘nin açık kaynak kodlu ağ güvenlik araçlarının geniş bir koleksiyonu ile hazırlanan live DVD’sinin yeni sürümü duyuruldu. 22-7248 sürümünden bu yana sistem içindeki çeşitli hataların giderildiği belirtilirken, Google Maps’in yeni bir sürümü ile kırılmış olan NST haritaları yönetim aracı üzerindeki sorunların çözümlendiği ifade edildi. NST kullanmak isteyenlerin wiki.networksecuritytoolkit üzerinden kullanım bilgisi edinebileceği söylenirken, bu sürümde, NST Web User Interface (WUI) erişiminin 443 porttan 9943 porta değiştirildiği (https: // IP: 9943 /) bildirildi. NST 22-7334 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Network Security Toolkit (NST) 22-7334 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Calibre 2.42 Duyuruldu

Ücretsiz, açık kaynak kodlu bir e-kitap yönetim yazılımı olan Calibre‘nin 2.42 sürümü duyuruldu. epub, cbz, mobi, fb2 gibi en popüler kitap formatlarını destekleyen ve GNU/Linux, Windows ve Mac OS X gibi değişik platformlarda çalışabilen Calibre; takip edilmek istenen blog ya da haber sitelerinin RSS beslemelerini otomatik olarak indirip, cihazda okumaya uygun bir biçime dönüştürebilir. Tüm kitapları bir kütüphanede saklayan ve internet üzerinden otomatik olarak kitap bilgilerini ve kitap kapaklarını indirebilen Calibre; kendi içinde tüm e-kitap biçimlerini açabilen bir okuyucu içeriyor. Üstelik, Calibre, tüm e-kitap biçimlerini birbirine çevirebilir. PDF ve EPUB biçimindeki kitapları, Kindle’ın açabileceği MOBI biçimine çevirmek mümkündür. Ya da tam tersi, MOBI biçimindeki kitapları Nook’ta açmak için EPUB biçimine çevirebilirsiniz. Bir başka seçenek de dönüştürme ekranında, Page Setup kısmından Output Profile olarak Kindle gibi seçimler yapabilmenizdir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan ve hiç zorlanmadan kullanılabilen Calibre’nin yeni sürümü, NookGlowlight Plus için sürücü içeriyor. Yazılıma, reddedilen kitapları işaretlemek için yeni bir seçenek eklenmiş bulunuyor. Calibre 2.42 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →


Dönüştürme ekranında, Page Setup kısmından Output Profile olarak Kindle gibi seçimler yapılabilir.

Calibre 2.42 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

Calibre_Logo

0

Tor Messenger 0.1.0 Beta 2 Duyuruldu

İnternet üzerinde kişisel bilgileri gizleyebilme ve anonim olma olanağı sağlayan ünlü güvenlik aracı Tor‘un platformlar arası mesajlaşma olanağı sağlayan uygulaması Tor Messenger’in beta sürümü duyuruldu. İnternette tamamen belirsiz olabilmek ve yapılacak tüm işlemlerin bu belirsizlik içinde güvenli bir şekilde yapılabilmesi ilkesi üzerinde hareket eden Tor‘un anlık mesajlaşma yazılımı, temel olarak yazışmalara farklı kaynaklardan erişilmesini ve kişisel bilgilerin çalınmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş bir program. Tor Messenger, yazışmaları Tor Browser’ın da kullanmakta olduğu Tor ağına taşıyor ve böylelikle yazışmaların izi sürülemiyor. Tor Messenger; Windows, Linux ve MAC platformların yanı sıra Jabber, IRC, Google Talk, Facebook Chat, Twitter ve Yahoo gibi sohbet servisleri ve protokollerine de destek sunuyor. Off-the-Record (OTR – Kayıt Dışı) protokolü ile konuşmaların şifrelenmesini sağlayan Tor Messenger; konuşmaların takip edilmesini zorlaştırırken, sohbet kayıtlarının silinmesi seçeneği de varsayılan bir özellik oluyor. Tor Messenger’a katılmak isteyenler doğrudan diğer sohbet servislerinden arkadaşlarını bulup kişi listesine ekleyebiliyor. Fakat iki kişi arasında iletişimin başlaması için karşı tarafında OTR desteğine sahip bir sohbet aracı kullanması gerekiyor. Başka deyişle, karşı taraftakinin de Tor Messenger veya benzeri bir program kullanmasını zorunlu oluyor. Tor Messenger Beta hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

torchat

Tor Messenger Beta edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Wine’in 1.7.54 Geliştirme Sürümü Duyuruldu

Wine’ın son geliştirme sürümü 1.7.54, Alexandre Julliard tarafından duyuruldu. Julliard; Windows altında çalıştırılmak üzere yazılmış çeşitli uygulamaları GNU/Linux altında çalıştıran bir yazılım olan Wine’ın yeni geliştirme sürümünü duyurmaktan ekip olarak gurur duyduklarını söyledi. Geliştirilmiş video çözme özelliğiyle gelen yeni sürümde, prelink aracının önerilmemesi için bir alternatif sunuluyor. Çeşitli hata düzeltmeleri içeren yazılımda Türkçe çeviri güncellenmiş bulunuyor. Half-Life 2′den Counter-Strike ve WoW’a pek çok ilgi çekici oyunun GNU/Linux sistemde oynanabilmesini olanaklı kılan Wine’ın yeni geliştirme sürümü 1.7.54 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wine 1.7.54 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Sabayon Linux 15.11 Duyuruldu

Sabayon geliştiricileri; özel paket yönetimi ve pek çok üstün özellikleri ile Gentoo tabanlı bir dağıtım olan Sabayon Linux’un yeni bir dizi özellik ve bir sunucu versiyonuyla gelen 15.11 sürümünü duyurdu. Sistemin sade bir sunucu sürümüyle çalışmak isteyenler için ideal olduğu belirtilirken, sistemin bir GUI arayüz ile sunulan Calamares yükleyiciyi içerdiği ifade edildi. Ayrıca Docker imajları içeren sistemin varsayılan giriş yöneticisinin LightDM ile kullanıma sunulduğu belirtildi. 3.10, 3.12, 3.14, 3.18 ve 4.1 gibi Linux çekirdeğinin uzun süreli destek sürümlerinin kullanılabilir olduğu ifade edildi. Sabayon Linux 15.11 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

0

Cinnamon 2.8.2 Çıktı

Gelişmiş yenilikçi özellikler sunan, buna karşın, geleneksel kullanıcı deneyimini de bir biçimde sürdüren ve Linux Mint tarafından geliştirilen Cinnamon masaüstü ortamının yeni sürümü çıktı. GNU Genel Kamu Lisansı altında üretilen Gnome 2 benzeri masaüstü ortamının 2.8.2 sürümü, Git depo aracılığı ile kullanıma sunuldu. Tüm ekip ve geliştiriciler adına mutluluğunu ifade eden Lefebvre; kullanıcılardan pek çok yenilik ve geliştirme ile gelen sürümün keyfini çıkarırken tespit ettikleri ayrıntıların geribildirimi konusunda tereddüt etmemelerini rica etti. Panel uygulamalarının yeniden düzenlendiğini söyleyen Lefebvre; touchpad ve çoklu-monitör desteği dahil olmak üzere geniş donanım desteği sağlandığını ifade etti. Cinnamon 2.8.2’deki pek çok değişikliği, Lefebvre’in 2.8 sürüm duyurusunda ya da değişiklikler sayfasında bulabilirsiniz.

Continue Reading →

Cinnamon 2.8.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0