Archive | Kasım, 2016

Manjaro Linux Fringilla’ya üçüncü güncelleme: 16.10.3

Hatırlanacağı gibi, Manjaro Linux 16.10 Fringilla’yı 31 Ekim 2016‘da duyuran Philip Muller; kısa bir süre sonra birinci ve ikinci güncellemeleri de duyurmuştu. Muller; bugün itibariyle Manjaro Linux Fringilla’nın üçüncü güncellemesi 16.10.3’ü duyurdu. KDE Plasma 5.8.4 ile gelen sisteme, 13.0.1 Mesa-Stack eklenmiş ve ayrıca grafiksel kurulum programı Calamares kimi yeni özellikler kazanmış bulunuyor. Çeşitli yeni özellikler ve güncellemelerle gelen sistem; XFCE ve KDE versiyonları olarak kullanıma sunuluyor. Çekirdek olarak da güncellenen sistemde, vertex maia teması ve gtk3 de güncellenmiş bulunuyor. Manjaro Linux Fringilla’nın üçüncü güncellemesi 16.10.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Manjaro Linux Fringilla 16.10.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Peppermint 7-20161129 duyuruldu

peppermintLubuntu tabanlı, hızlı ve sistem kaynaklarını zahmetsizce kullanabilmeyi hedefleyen hafif bir GNU/Linux masaüstü dağıtımı olan Peppermint OS‘un 7-20161129 sürümü duyuruldu. Projenin 7 no’lu sürümü için bir güncelleme (respin) olan yeni sürüm, güncel bir Linux çekirdeği, 4.4.0-47 üzerine yapılandırılmış bulunuyor. Bir uzun süreli destek, Ubuntu 16.04 LTS (Long Term Support) tabanlı bir sürüm olarak kullanıma sunulan sürümde, modern ve özelleştirilebilir nitelikleriyle Xfce4’e olanak tanındığı söyleniyor. Peppermint 7-20161129 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Peppermint 7-20161129 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

GStreamer 1.10.2 duyuruldu

Video editörleri, gerçek zamanlı medya yayını yapan uygulamalar ve medya oynatıcıları altında çalışan bir uygulama olarak kullanılan GStreamer‘in 1.10.2 sürümü duyuruldu. Gstreamer ekibinin yeni özellikler, hata düzeltmeleri ve diğer geliştirmelerle dolu gelen 1.10.2 ikinci hata düzeltme sürümünü duyurmaktan mutluluk duyduğu belirtilirken, yazılıma masaüstünde ve mobil platformlarda daha fazla verimlilik sağlamak için Vulkan desteğinin ve Wayland’ın eklendiği hatırlatıldı. Android, iOS, Mac OS X ve Windows için ikili dosyaların kısa bir süre içinde kullanıma sunulacağı belirtilirken, GStreamer’in LGPL altında yayınlandığı ifade edildi. GObject yazı sistemine dayanılarak C programlama dilinde yazılan ve sözgelimi bir film oynatıcısı için grafik arayüz dışında ihtiyaç duyulan her türlü yeteneği sağlayabilen GStreamer; özgür bir multimedya framework çalışmasıdır. GNU/Linux, Solaris, Mac OS X, Microsoft Windows gibi pek çok farklı platformda çalışabilecek şekilde tasarlanan yazılım; 2.2 versiyonundan bu yana GNOME masaüstü ortamı tarafından kullanılmaktadır. KDE gibi diğer masaüstü ortamları da GStreamer’ı kullanmaya başlamıştır. GStreamer; Nokia 770 gibi gömülü sistem içeren aygıtlarda da kullanılmaktadır. GStreamer 1.10.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

GStreamer 1.10.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

SQLite 3.15.2 duyuruldu

En yaygın SQL veritabanı motoru olan SQLite, 3.15.2 sürümüne güncellendi. Kullanıcıların, yazılımı çeşitli değişiklikler ve hata düzeltmeleriyle gelen yeni sürüme yükseltmelerinin önemli olduğu ifade ediliyor. 3.15.0 sürümünden bu yana belirlenen tüm sorunları giderdiği belirtilen yeni sürümde, instr () işlevinde bellek yetersizliği durumundan sonra oluşabilen bir çökmenin giderildiği ifade ediliyor. Mozilla, Bloomberg, Oracle, Adobe, Symbian gibi SQLite Konsorsiyum üyeleri tarafından kısmen desteklenen SQLite, kaynak kodları halka açık bir yazılım. SQLite, gömülü bir SQL veritabanı motoru. Diğer SQL veritabanlarının aksine, SQLite, ayrı bir sunucu işlemi yapmıyor. SQLite okuyor ve doğrudan sıradan disk dosyalarına yazıyor. SQLite 3.15.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

SQLite 3.15.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0