Archive | Nisan, 2017

Avidemux 2.6.20 nasıl yüklenir?

Hatırlanacağı gibi, video düzenleme ve işleme için tasarlanmış özgür bir video düzenleme yazılımı olan Avidemux‘un 2.6.20 sürümü, 28 Nisan 2017‘de duyuruldu. Küçük bir hata düzeltme sürümü olarak sunulan yeni sürüm, MpegTS düzeltmesinde AAC ve dışsal AAC içe aktarma düzeltmesi içeriyor. Rusça ve Almanca çeviri güncellemeleri de gerçekleştirilen sürüm, UI düzeltme filtresi ile geliyor. Avidemux 2.6.20 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için haberler sayfasını inceleyebilirsiniz. AVI, MPEG, VOB, TS, MP4, ASF, OGM, MKV ve FLV gibi pek çok formatı destekleyen Avidemux’un son sürümü, gerekli tüm codec bileşenleri ile birlikte geliyor. Avidemux; geniş bir yelpazede Vorbis dahil MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 ASP, H.264 / AVC, DV, HuffYUV, MP3, AAC, AC-3 gibi Video/ses formatlarını da destekliyor. Uygulama ve çeşitli video biçimlerine dönüşüm yapabilme yeteneklerine sahip olan filtre ismi verilen görsel efektlerin bazıları, MPlayer ve Avisynth’ten aktarılmıştır. SpiderMonkey JavaScript motoru kullanılan yazılım; VirtualDub’un VCF betikleme yeteneklerine benzer biçimde Avidemux da hem grafik arayüz üzerinden hem de komut satırı üzerinden kullanılabilen gelişmiş betik desteğine sahiptir. Videolara gömülü altyazı ekleyebilen, MicroDVD (.SUB), SubStation Alpha (.SSA), Advanced SubStation Alpha (.ASS) ve SubRip (.SRT) gibi çeşitli altyazı biçimlerini destekleyen Avidemux; istenirse komut satırı üzerinden de kullanılabilir. Bu yazıda; Ubuntu 16.10 Yakkety Yak, Ubuntu 16.04 Xenial Xerus, Ubuntu, 14.04 Trusty Tahr ile Linux Mint 18.x, Linux Mint 17.x, Elementary OS 0.3 Freya gibi diğer Ubuntu türevlerine Avidemux 2.6.20’ın nasıl yüklendiğini ele alacağız.

Continue Reading →

Yükleme işlemi PPA depo üzerinden yapıldığı için, kolaydır. Yapmanız gereken tek şey ilgili PPA depoyu sisteminize eklemek ve yükleme komutlarını vermektir. O halde kuruluma geçebiliriz.

sudo add-apt-repository ppa:rebuntu16/avidemux+unofficial
sudo apt-get update
sudo apt-get install avidemux2.6-gtk avidemux2.6-qt4

Daha sonra gerek duyarsanız, Avidemux’u kaldırmak için şu komutu kullanabilirsiniz:

sudo apt-get remove avidemux2.6-gtk avidemux2.6-qt4

0

Mozilla Thunderbird 52.1.0 çıktı

Açık kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 52.1.0 sürümü çıktı. Resmi duyurusu henüz yapılmamış olan sürüm, kullanılmak üzere yansılarda yerini aldı. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor.

Continue Reading →

Mozilla Thunderbird 52.1.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

Resmi duyurusu yapıldıktan sonra:

0

OpenELEC 8.0.3 duyuruldu

8.0.2 sürümü geçen hafta yayınlanan OpenELEC’in KODI’nin son kararlı sürümü ile gelen 8.0.3 sürümü duyuruldu. 4.9.25 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan yeni sürüm; mesa 17.0.5, mariadb 10.1.22, samba 4.6.3, connman 1.34, libsndfile 1.0.28 gibi güncel yazılımlar içeriyor. OpenELEC 8.0.0 kullanıcılarının veya daha yeni bir sürümü kullananların otomatik güncelleme etkinleştirilmek suretiyle yeni sürüme geçiş yapabilecekleri belirtilerek, daha eski OpenELEC sürümlerini kullananların ve otomatik güncellemeyi devre dışı bırakanların manuel olarak güncelleme yapabilecekleri hatırlatıldı. Çeşitli sorunları giderilen ve hataları düzeltilen yazılımda, TV çalıştırırken meydana gelebilecek sorunlardan kaçınmak üzere WeTek DVB sürücüsünün güncellendiği hatırlatılıyor. Sistemin kendi yapısı ile yeni platform WeTek Play 2Play 2 desteklediği, böylelikle sonsuz eğlenceyi oturma odalarına getirmeyi amaçladığı ifade ediliyor. Artık en yeni film ve serilerin keyfi çıkarılırken, 4K UHD’de oyun oynamak, internete göz atmak, binlerce TV kanalını uydu, karasal ve kablo bağlantılarıyla izlemek için her türlü olanağın sağlanmış olduğu bildirildi. En yeni donanım gelişmelerinden yararlanılarak, performansın en üst düzeye çıkarıldığı ve optimize bir tasarıma ulaşıldığı belirtiliyor. OpenELEC 8.0.3 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

openelec-tv-box

OpenELEC 8.0.3 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

0

Emmabuntüs’ün Debian Edition 1.02 ve 1.03 sürümleri çıktı

Düşük donanımlı bilgisayarları hedefleyen kullanıcı dostu bir dağıtım olan  Emmabuntüs’ün XFCE masaüstü ortamıyla gelen, Debian 8.7 “Jessie” tabanlı Debian Edition 1.02 ve Xubuntu 14.04.4 tabanlı 1.03 sürümleri çıktı. Hatırlanacağı gibi, sistemin, Debian 8.5 “Jessie” tabanlı bir önceki sürümü 1.01, 7 Eylül 2016‘da duyurulmuştu. Debian 8.7 “Jessie” ve Xubuntu 14.04.4  tabanlı olduğu belirtilen sistemin, çeşitli güncellemeler, düzeltmeler ve geliştirmeler içerdiği ve son derece güncel paketlerle geldiği ifade ediliyor. VirtualBox’ta tam ekran yönetimi ve Cairo-Dock eklenen sisteme Synaptic hızlı arama özelliği de eklenmiş bulunuyor. Live modda WiFi bağlantılarını desteklemek için özgür olmayan paketler içeren sisteme yeni yazılım merkezi olarak HandySoft’un eklendiği hatırlatılıyor.

Continue Reading →

Emmabuntüs’ün Debian Edition 1.02 ve 1.03 sürümlerini edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Lakka 2.0 duyuruldu

Dördüncü sürüm adayı 27 Mart 2017‘de duyurulan küçük bir masaüstü bilgisayarı veya bir Raspberry Pi bilgisayarı, tam bir oyun konsoluna dönüştüren hafif bir GNU/Linux dağıtımı olan Lakka‘nın 2.0 final sürümü, Lakka projesi tarafından duyuruldu. Geçmiş sürümleri OpenELEC‘e dayanan Lakka’nın yeni 2.0 sürümü LibreELEC‘e dayanıyor. OpenELEC’ten aldığı RetroArch konsol emülatörünü çalıştıran Lakka; RetroArch’ın 1.5.0 sürümüne sahip ve LibreELEC 8.0 olarak geliyor. Basitleştirilmiş bir menü ile kullanıma sunulan sistem, önemli hata düzeltmeleri içeriyor. Raspberry Pi Zero W, Odroid C2, WeTek Play 2, WeTek Core, WeTek Hub, S805 TV Boxes, S802 TV Boxes ve S905 TV Boxes gibi yeni kartlar ve kutular için destek eklenen sistem, bütün çekirdekleri güncellenmiş olarak kullanıma sunuluyor. Lakka kişisel bilgisayarlar dışında Raspberry Pi ve WeTek Play aygıtlarda kolaylıkla kullanılabiliyor. Lakka 2.0  hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusu incelenebilir.

Continue Reading →

Lakka 2.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0