Archive | Ağustos, 2017

Live Raizo 8.17.08.30p duyuruldu

Simüle edilmiş ağlarda ve gerçek cihazlarda sistem yönetimini deneyimleme yoluna giden Debian GNU/Linux tabanlı Live Raizo‘nun 8.17.08.30p sürümü duyuruldu. Ağların ve sistemlerin simülatörlerini içeren sistem, aynı zamanda, GNS3’e entegre edilmiş olan Debian sanal makinelerini kullanıma sunmaktadır. Çeşitli hata düzeltmeleri ve pek çok iyileştirmeyle gelen Debian Jessie tabanlı yeni sürüm, 893 MB’lik kalıplar olarak kullanıma sunuluyor. Live Raizo 8.17.08.30p hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için wiki sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Live Raizo 8.17.08.30p edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

PostgreSQL 9.6.5, 9.5.9, 9.4.14, 9.3.19 ve 9.2.23 duyuruldu

Tüm Unix ya da Unix türevi sistemlerde çalışan güvenli ve geniş özelliklere sahip, SQL standart sorgu dilini destekleyen dünyanın en iyi açık kaynak veritabanı yönetim sistemi olan PostgreSQL’in 9.6.5, 9.5.9, 9.4.14, 9.3.19 ve 9.2.23 sürümleri duyuruldu. PostgreSQL Global Development Group, PostgreSQL’in yeni sürümlerini kullanıma sunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, tüm kullanıcıların yazılımlarını önceki sürümlerden çeşitli hata düzeltmeleri içeren yeni sürümlere güncellemeleri öneriliyor. Veritabanları için ilişkisel modeli kullanan PostgreSQL; Solaris, Windows, Mac OS X gibi sistemlerde de çalışabilmektedir. PostgreSQL diğer ticari ya da açık kaynak kodlu veritabanlarıyla yapılabilecek işlerin hepsini kolaylıkla yapabilir. Geniş kullanıcı grubuna sahip olan PostgreSQL, kaynak koduna her yerden erişilebilir olması nedeniyle olası hataların çok çabuk kapatılmasına imkan sağlamaktadır. PostgreSQL 9.6.5, 9.5.9, 9.4.14, 9.3.19 ve 9.2.23  hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

PostgreSQL 9.6.5, 9.5.9, 9.4.14, 9.3.19 ve 9.2.23 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Libgcrypt 1.8.1 ve 1.7.9 duyuruldu

GnuPG’nin ayrı bir modülü olarak gelen gelişmiş bir kriptografik kütüphane olan Libgcrypt‘in 1.8.1 ve 1.7.9 sürümleri, Werner Koch tarafından duyuruldu. GnuPG Projesi’nin Libgcrypt’in 1.8.1 ve 1.7.9 sürümlerini duyurmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Koch; GnuPG tarafından kullanılan kod üzerinde dayalı olarak kullanıma sunulan yazılımın çeşitli hata düzeltmeleriyle geldiğini belirtti. GnuPG’nin ayrı bir modülü olarak gelen Libgcrypt; onun hata raporlama kitaplığına bağlı olarak GnuPG’den bağımsız olarak da kullanılabilir. Tüm şifreleme yapı taşları için işlevler sağlayan yazılım, Alpha, AMD64, HP PA-RISC, i386, i586, M68K, MIPS 3, PowerPC ve SPARC dahil çeşitli işlemciler için, assembler uygulamaları ile kendine özgü çok hassas aritmetik uygulamalar içerir. Libgcrypt’in 1.8.1 ve 1.7.9 sürümleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Libgcrypt 1.8.1 ve 1.7.9 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Mesa 17.2.0-rc6 duyuruldu

Beşinci sürüm adayı 21 Ağustos 2017‘de duyurulan Mesa‘nın yeni sürümü 17.2.0’ın altıncı sürüm adayı, Emil Velikov tarafından duyuruldu. Mesa 17.2.0’ın altıncı sürüm adayını duyurmaktan mutlu olduklarını söyleyen Velikov; final sürümün yaklaşık 48 saat içinde yayınlanmasının planlandığını, doğal olarak bu sürümün son test sürüm olmasının beklendiğini ifade etti. Velikov; bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiğini hatırlattı ve kullanıcıların tespit ettikleri problemleri geri bildirim yoluyla iletmelerini rica etti. Mesa 17.2.0-rc6  hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Mesa 17.2.0-rc6 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

PHP 7.2.0 RC 1 duyuruldu

İkinci beta sürümü 3 Ağustos 2017‘de duyrulan PHP 7.2.0’ın ilk sürüm adayı duyuruldu. Bunun bir geliştirme sürümü olduğunun unutulmaması gerektiği hatırlatılırken, sürümün temel olarak test etmek amacıyla kullanılmasının önerildiği söyleniyor. PHP 7.2.0 RC 1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için, PHP anasayfasından sürüm duyurusuna ulaşılabileceği belirtildi. PHP, ilk kez Rasmus Lerdorf tarafından, web üzerinden sayfasını ziyaret edenleri izlemek amacıyla bir dizi Perl betiği kullanılarak geliştirilmişti. Ancak insanlar bununla ilgilenmeye başlayınca, Lerdorf bir betik motoru oluşturmaya karar verdi. Ayrıca formlara da destek verdi ve böylece PHP/F1 biçimlenmiş oldu. Adı duyuldukça kimi geliştiricinin dikkatini çekti ve böylece bir API oluşturuldu: PHP3 meydana geldi. Ardından Zend motoruyla PHP4 geldi. Artık PHP; bloglardan forumlara, portal sistemlerinden veri tabanlarına, sınıflardan fonksiyonlara her türlü işlevde kullanılıyor.

Continue Reading →

PHP 7.2.0 RC 1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

PHP 7.0.23 duyuruldu

PHP’nin çeşitli hataları giderilmiş bulunan 7.0.23 duyuruldu. Tüm kullanıcıların en kısa zamanda, yansılarda indirime sunulan ve birkaç güvenlik hatasının giderildiği yeni sürüme yükseltme yapmalarının doğru olacağı ifade ediliyor. PHP 7.0.23 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için, PHP anasayfasından sürüm duyurusuna ulaşılabileceği belirtildi. PHP, ilk kez Rasmus Lerdorf tarafından, web üzerinden sayfasını ziyaret edenleri izlemek amacıyla bir dizi Perl betiği kullanılarak geliştirilmişti. Ancak insanlar bununla ilgilenmeye başlayınca, Lerdorf bir betik motoru oluşturmaya karar verdi. Ayrıca formlara da destek verdi ve böylece PHP/F1 biçimlenmiş oldu. Adı duyuldukça kimi geliştiricinin dikkatini çekti ve böylece bir API oluşturuldu: PHP3 meydana geldi. Ardından Zend motoruyla PHP4 geldi. Artık PHP; bloglardan forumlara, portal sistemlerinden veri tabanlarına, sınıflardan fonksiyonlara her türlü işlevde kullanılıyor.

Continue Reading →

PHP 7.0.23 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

LibreOffice 5.4.1 duyuruldu

İkinci sürüm adayı 26 Ağustos 2017‘de çıkarılan LibreOffice 5.4.1’iın final sürümü, Mike Saunders tarafından duyuruldu. LibreOffice 5.4 serisinin ilk sürümü olan LibreOffice 5.4.1’in, teknoloji meraklılarına ve ilk uygulayıcılara yönelik olduğu ifade ediliyor. 100’den fazla hata ve regresyon düzeltmesi içeren sürüm, The Document Foundation (TDF) tarafından sürüm takviminde belirtildiği gibi çıkarılarak kullanıma sunuldu. Sürümle ilgili teknik ayrıntıları merak edenlerin RC1 ve RC2 sürüm notlarını inceleyebilecekleri ifade edildi. LibreOffice kullanıcıları ve topluluk üyeleri LibreOffice’e bağış yapmaya davet edilirken, Farklı dağıtımlar için ayrıntılı kurulum yönergelerinin incelenmesi önerildi ve sürüme ilişkin hataların Bugzilla üzerinden bildirilebileceği hatırlatıldı. LibreOffice 5.4.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ya da sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Bağımsız, kendi kendini yöneten, meritokratik bir organizasyon olarak Özgür yazılım değerleri temelinde Almanya’da kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir vakıf olan The Document Foundation (TDF); küresel topluluk tarafından OOo’nun meşru varisi seçilmiştir ve günden güne artan sayıda kamu yönetimi, şirketler ve KOBİ’ler tarafından masaüstü üretkenliği için ofis yazılımı olarak tercih edilmektedir. OpenOffice.org topluluğunun on yıllık emeği üzerine kurulmuştur. TDF, bağımsız bir vakfın üzerinde oluşacak kültürün gönüllü ve kurumsal katkıcıları bir araya getirebilecek en iyi çözüm olduğu inancıyla kurulmuştur ve şimdiye kadar yapılmış en iyi özgür ofis yazılımını sunmaktadır. TDF temel değerlerine inanan ve faaliyetlerine katkıda bulunan bütün bireylerin katılımına açıktır ve (Bireylerin çalışmalarına sponsor olmak gibi) kurumsal işbirliğine sahiptir. LibreOffice kullanıcıları, özgür yazılım savunucuları ve topluluk üyeleri, yapacakları bağış ile vakfı destekleyebilirler. Toplanan bağışlar, altyapı iyileştirmeleri ve projenin küresel ve yerel çapta farkındalığının artırılmasını sağlayan tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaktadır. LibreOffice 5.4.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

Türkçe yazım denetleyicisi Zemberek eklentisini indirmek için tıklayınız.

0