Archive | Aralık, 2017

Manjaro Linux 17.1.0 duyuruldu

Manjaro Linux’un çeşitli güncellemeler içeren yeni sürümü 17.1.0, Philip Muller tarafından duyuruldu. Bunun Xorg-Server 1.19.6 ile ikinci denemeleri olduğunu belirten Muller; Mesa-Stack’in güncellendiğini ve DRI/DRM kullanımının değiştirildiğini söyledi. GIMP’in en yeni geliştirme sürümünün de denenebileceğini söyleyen Muller; sisteme Firefox ve WINE’in en teni sürümlerinin eklendiğini ifade etti.  Philip Muller; bu yeni sürümle herkesin yeni yılını en içöten dileklerle kutladıklarını söyledi. Manjaro Linux 17.1.0 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Manjaro Linux 17.1.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

ALT Linux 8.2 duyuruldu

2001’de Mandrake‘den çatallanarak  iki büyük Rus özgür yazılım projesinin birleşmesiyle ortaya çıkan ve 2008’de gelişmiş büyük bir organizasyon haline gelen ALT Linux’un 8.2 sürümü, Michael Shigorin tarafından duyuruldu. Kurumsal sunucular, masaüstleri, eğitim kurumları ve kişisel kullanım için tasarlanan yeni sürüm; kritik güvenlik düzeltmeleri içeriyor. Sistem; Linux çekirdeği, Samba, OpenSSL ve diğer yazılım paketlerinde güncellemelerle birlikte geliyor. Otomatik VNC kurulumuyla gelen yeni sürüm, net-tools, fdisk, gdisk, parted, partclone disk yönetimi yardımcı programlarını içeriyor. ALT Linux 8.2 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

ALT Linux 8.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

LinuxConsole 2018 duyuruldu

Masaüstü bilgisayarlar, sunucular, oyun konsolları ve eski bilgisayarlar için geliştirilen Fransız GNU/Linux dağıtımı LinuxConsole’un 2018 sürümü duyuruldu. Masaüstleri, sunucular, oyun konsolları ve eski bilgisayarlar için tasarlanmış bağımsız olarak geliştirilmiş bir GNU/Linux dağıtımı olan LinuxConsole’un 2018 sürümü masaüstleri, sunucular, oyun konsolları ve eski bilgisayarlar için tasarlanmış bulunuyor. Bir live CD olarak sunulan sistem; kolay kurulum, modül biçiminde kapsamlı yazılım seçimi ve mükemmel donanım tespiti özelliklerine sahip bulunuyor. LinuxConsole 2018 hakkında ayrıntılı bilgiyi projenin anasayfasında bulabilirsiniz.

Continue Reading →

LinuxConsole 2018 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Wine 3.0-rc4 duyuruldu

Üçüncü sürüm adayı 23 Aralık 2017‘de duyurulan Wine’in yeni geliştirme sürümü 3.0 için dördüncü sürüm adayı, Alexandre Julliard tarafından duyuruldu. 3.0 serisinin dördüncü sürüm adayını duyurmaktan mutlu olduğunu söyleyen Julliard; bunun bir test sürümü olduğunun unutulmaması ve yalnızca test etmek amacıyla kullanılması gerektiğini hatırlatırken, test eden kullanıcıların tespit ettikleri hataları rapor etmelerini rica etti. Julliard; kod dondurma periyodunun başlangıcından beri yayınlanan dördüncü sürüm adayının çeşitli hata düzeltmeleriyle geldiğini söyledi. Wine 3.0-rc4 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wine 3.0-rc4 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Calculate Linux 17.12 duyuruldu

Gentoo tabanlı seçkin bir dağıtım olan Calculate Linux‘un masaüstü bilgisayarlar, medya merkezleri ve sunucular için geliştirilen ve KDE Plasma 5.10.5, Cinnamon 3.4.6, MATE 1.18.0 ve Xfce 4.12.3 masaüstü ortamlarıyla sunulan güncelleştirilmiş 17.12 no’lu sürümü, Alexander Tratsevskiy tarafından duyuruldu.Sistemin 4.14 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını belirten Tratsevskiy; 32-bit sistemler için PAE binary çekirdeğin desteklendiğini ifade etti. GCC’nin 6.4 sürümüne güncellendiğini söyleyen Tratsevskiy; sabit otomatik bölümleme problemlerinin giderildiği sisteme, SoftRaid desteğinin eklendiğini belirtti. Tratsevskiy; sürümün LXC/LXD konteynerlerinde kurulum ve otomatik bağımlılık desteği ile daha fazla kararlılık, tema özelleştirme, artık bir şifre gerektiren çekirdek parametrelerinin düzenlemesinde daha iyi güvenlik gibi özelliklerle geldiğini söyledi. Calculate Linux 17.12 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Calculate Linux 17.12 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0