2015 Yazılım Özgürlüğü Günü Kutlu Olsun!

Yazılım Özgürlüğü Günü (Software Freedom Day), tüm dünyada özgür yazılıma dikkat çekmek ve bu bilinci arttırmak için onikinci defa kutlanıyor. FSF,  neredeyse 100 ülkede binlerce ekibin katılımıyla etkinlikler düzenliyor. 19 Eylül 2015 Cumartesi günü insanlar, her yerde, özgür yazılımı kutlamak için bir araya gelecek. Bölgenizdeki Software Freedom Day etkinliklerini öğrenmek için haritayı kontrol edebilirsiniz. Özgür yazılım kullanıcıları aynı anda, freenode üzerinde #fsf kanalında IRC’de olacaklar. Özgür yazılımla ilgili pek çok ayrıntıya directory.fsf.org üzerinden ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte, özgür yazılım hareketinin sizin desteğinize ihtiyacı olduğunu unutmayın. Katılın ve destek olun. Yazılım Özgürlüğü Günü’nde ne yapabileceğinize ilişkin fikir edinmek için bu sayfayı inceleyebilirsiniz. Ötesi, sizin hayal gücünüze kalmış. Ülkemizde, Yazılım Özgürlüğü Günü ile ilgili herhangi bir organizasyon var mı bilmiyoruz. Ancak, Yazılım Özgürlüğü Günü’nde bizde de kimi etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

sfd_big

Herhangi bir etkinlik düşünenlerin konuyu şuraya kaydetmelerinde yarar var. Bu arada, ülkemizdeki Yazılım Özgürlüğü Günü sayfasını ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Önümüzde, onikinci kez kutlanmak üzere bir Yazılım Özgürlüğü Günü var. Yazılım Özgürlüğü Günü hakkında İzlem Gözükeleş’in yazısını okuyabilirsiniz. Yazılım Özgürlüğü Gününüz kutlu olsun! Yazılım Özgürlüğü Günü’ne kaç gün kaldığını sitemizdeki banner üzerinden takip edebilirsiniz.

sfd

, , ,

0 0 Oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Yorum yapar mısınız?x