PyCharm 2024.1.2 duyuruldu

PyCharm‘ın 2024.1.2 sürümü, Maha Taqi tarafından duyuruldu. PyCharm 2024.1.2’nin, aralarında topluluk sürümünde yapay zeka asistanı, gelişmiş uç noktalar aracı penceresi ve not defterleri ve komut dosyalarında gezinme ve yeniden düzenlemenin de bulunduğu pek çok önemli güncellemeyle çıktığını belirten Taqi; uç noktalar aracı penceresindeki geliştirmeler, not defterleri için genişletilmiş GitHub Gists desteği ve not defterleri ile komut dosyaları arasında gezinme ve yeniden düzenlemenin PyCharm 2024.1.2’de bulunacak iyileştirmelerden sadece birkaçı olduğunu söyledi. PyCharm topluluk sürümünde JetBrains yapay zeka asistanı olduğunu söyleyen Taqi; “JetBrains AI Assistant artık PyCharm Community Edition’ın 2024.1.2 sürümünde mevcut” dedi. PyCharm 2024.1.2’deki geliştirilmiş uç noktalar aracı penceresiyle URL’leri daha hızlı ve daha verimli aramak mümkün. Taqi; herhangi bir hatayla karşılaşan kullanıcıların bunu sorun izleyicisine bildirebileceklerini söyledi. PyCharm 2024.1.2 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

   

PyCharm 2024.1.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.
0

Dr.Parted Live 24.06 duyuruldu

Debian testing tabanlı önyüklenebilir bir GNU/Linux dağıtımı olan Dr.Parted‘in 24.06 sürümü duyuruldu. Hafif bir Openbox pencere yöneticisi ve veri yedekleme, geri yükleme ve kurtarma için kullanışlı uygulamalar içeren bir live CD olarak gelen Dr.Parted Live, Partclone komut satırı yardımcı programının ön ucu olan Apart GUI’yi içeriyor. Bu sürümün, Debian test deposunu 1 Haziran 2024 tarihi itibariyle temel aldığı belirtilirken, 6.7.12 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığı söyleniyor. GParted, Apart GTK, PCManFM, LXTerminal, Netsurf, Mousepad, GSmart Control, Grsync, Catfish, Lxtask, HD Sentinel gibi araçlar için güncellemeler yapıldığı belirtilirken; CLI araçlarının da güncellendiği ifade ediliyor. Dr.Parted Live 24.06 hakkında bilgi edinmek için sürüm notlarını ya da beni oku dosyasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

Dr.Parted Live 24.06 edinmek için aşağıdaki linkt yararlanabilirsiniz.

0

OPNsense 24.1.8 duyuruldu

FreeBSD tabanlı, güvenlik duvarları ve yönlendiriciler için tasarlanmış bir pfSense çatallaması ve uzman bir dağıtım olan OPNsense‘in FreeBSD üzerine inşa edilen 24.1.8 sürümü duyuruldu. Tüm disk görüntülerinin bir GUID bölümleme tablosu (GPT), EFI sistem bölümü (ESP), 3 GB UFS kök bölümü olduğu belirtilirken, takas bölümü olmadığı ifade ediliyor. İlk önyüklemeden önce disk görüntülerinin istenen boyuta genişletilmesi gerektiği belirtilirken, ilk önyükleme sırasında kök bölüm ve dosya sisteminin, kullanılabilir tüm alanı dolduracak şekilde otomatik olarak büyüdüğü söyleniyor. OPNsense 24.1.8 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

OPNsense 24.1.8 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Symfony 7.1.0 duyuruldu

2005 yılından beri geliştirilen açık kaynak kodlu bir PHP MVC web uygulama çatısı olan Symfony‘nin 7.1.0 sürümü, Fabien Potencier tarafından duyuruldu. Fabien Potencier tarafından geliştirilen ve MIT Lisansı ile kullanıma sunulan yazılım; Unix, Mac OS ve Windows platformlarında çalışıyor. Symfony 7.1.0 için Rector olarak başarılı ve büyüyen şirketlerin halihazırda sahip oldukları kodlardan en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olunduğu ifade edilirken, en son Symfony LTS sürümüne yükseltme dahil olmak üzere, otomatik yeniden düzenleme sağlandığı söyleniyor. Les-Tilleuls.coop ise, projeleri tasarlamaya, geliştirmeye ve düzeltmeye yardımcı olabilecek 70’i aşkın Symfony uzmanından oluşan bir ekip olduklarını söylüyor. JoliCode ise, PHP ve Symfony teknolojilerinde güçlü uzmanlığa sahip, tutkulu geliştiricilerden ve açık kaynak tutkunlarından oluşan bir ekip olduklarını söylüyor. Symfony 7.1.0 sürümü hakkında bilgi edinmek için sürümler sayfasını ve ilgili sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

      

Symfony 7.1.0 sürümünü edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Armbian 24.5.1 duyuruldu

Debian/Ubuntu tabanlı ARM işlemcili kartlarda çalıştırılmak üzere özelleştirilmiş bir GNU/Linux dağıtımı olan Armbian‘ın 24.5.1 sürümü duyuruldu. Basitlik, hız ve mükemmel donanım desteğiyle gelen yeni sürüm, geliştiriciler için çapraz derleme olanağı sağlıyor. Bu sürümün, kararlı yapılara ve en çok desteklenen donanımlara vurgu yaparak kararlılık ve kullanıcı deneyimi iyileştirmesine odaklandığı belirtiliyor. Armbian OS ve Armbian yapı çerçevesinin birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğu belirtilirken, çerçevenin özel Debian veya özel Ubuntu oluşturabileceği ifade ediliyor. Armbian Ubuntu LTS veya en yeni paketlerden yapılırken, snapd dahil tüm Canonical paketlerinden temizlenmiş bulunuyor. Armbian OS’un, tek kartlı bilgisayarlar için olağanüstü donanım desteği sağlama konusunda uzman olduğu belirtilirken, Armbian topluluğuna sürekli destekleri için kullanıcılara teşekkür edildiği söyleniyor. Armbian 24.5.1 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

Armbian 24.5.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

EuroLinux 8.10 duyuruldu

EuroLinux şirketi tarafından üretilen ve desteklenen, çoğunlukla Red Hat Enterprise Linux kodundan oluşturulmuş bir kurumsal sınıf GNU/Linux dağıtımı olarak bilinen EuroLinux’un x86_64 ve aarch64 (ARM64) mimarileri için mevcut olduğu belirtilirken, MariaDB sürüm 10.11, Nginx sürüm 1.24, PHP sürüm 8.2, PostgreSQL sürüm 16 ve Python3.12 gibi yeni modüllerle geliyor. Bu arada; yazılım, GCC toolset 13, GO language stack 1.21, Rust language stack 1.75 ve LLVM stack 17 gibi önemli sistem bileşenleri ve geliştirici araçları içeriyor. Bilindiği gibi, EuroLinux hem ücretli desteklenen bir abonelik olarak hem de açık çekirdek modelinde ücretsiz olarak halka sunulmaktadır. Böylelikle kullanıcılara ve topluluğa mümkün olan en yüksek değeri sunmak amaçlanmaktadır. EuroLinux 8.10 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ya da sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

EuroLinux 8.10 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

GNU poke 4.1 duyuruldu

İkili veriler için yeni etkileşimli düzenleyici olan GNU poke‘nin 4.1 sürümü, Mohammad-Reza Nabipoor tarafından duyuruldu. Nabipoor; kod ve/veya dokümantasyon ile katkıda bulunan, geri bildirimde bulunan kişilere teşekkür edildiğini söyledi. GNU poke’nin 4.1 yeni sürümünü duyurmaktan mutluluk duyduğunu belirten Nabipoor; bunun,  4.x serisindeki bir hata düzeltme sürümü olduğunu söyledi. Nabipoor; bitler ve baytlar gibi temel varlıkları düzenlemekle sınırlı olmayan GNU poke‘nin veri yapılarını tanımlamak ve bunlar üzerinde çalışmak için tasarlanmış tam teşekküllü bir prosedürel, etkileşimli programlama dili sağladığını söyledi. GNU poke 4.1 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

    

GNU poke 4.1 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0