Archive | İnternet

WordPress 6.5.3 duyuruldu

WordPress’in 6.5.3 no’lu bakım ve güvenlik sürümü, Aaron Jorbin tarafından duyuruldu. WordPress 6.5.3, wordpress.org’dan indirebilir durumda.Matt Mullenwegg tarafından geliştirilmeye başlanan ve şu an dünyada pek çok kişi veya kuruluş tarafından yaygın olarak kullanılan GPL lisanslı, PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış bir kişisel içerik yönetim sistemi olan WordPress 6.5.3 güvenlik ve bakım sürümünde Core’da 12 hata düzeltmesi ve blok düzenleyici için 9 hata düzeltmesi bulunuyor. 6.5.3’ün, WordPress 6.5’in ikinci küçük sürümü olduğu söyleniyor. Bu bir güvenlik sürümü olduğundan sitelerin hemen güncellenmesi öneriliyor. WordPress 6.5.3’ün wordpress.org’dan indirebileceği veya WordPress kontrol paneli ziyaret edilip “güncellemeler”e ve ardından “şimdi güncelle”ye tıklanabileceği söyleniyor. Bu sürüm Aaron Jorbin ve Grant M. Kinney tarafından yönetilmiş bulunuyor. WordPress 6.5.3 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

 

WordPress 6.5.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

Thunderbird 125.0beta duyuruldu

Açık kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip ve oldukça güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird’ün 125.0beta sürümü duyuruldu. OpenPGP anahtar yöneticisinin artık herhangi bir gizli anahtar için iptal bildirimleri oluşturabildiği belirtilirken, Thunderbird’in artık “decodeSubMessages” tercihi “true” olarak ayarlansa bile eklerde bulunan mesajların kodunu çözebildiği söyleniyor. Thunderbird Flatpak’ta donanım anahtarının çok faktörlü kimlik doğrulaması yapılmaması sorunu giderilmiş bulunuyor. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor. Mozilla Thunderbird 125.0beta hakkında bilgi edinmek isteyenler sürüm notlarını inceleyebilir.


Continue Reading →

 

Mozilla Thunderbird 125.0beta edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Symfony 7.1.0-BETA1 duyuruldu

2005 yılından beri geliştirilen açık kaynak kodlu bir PHP MVC web uygulama çatısı olan Symfony‘nin 7.1.0-BETA1 sürümü, Fabien Potencier tarafından duyuruldu. Fabien Potencier tarafından geliştirilen ve MIT Lisansı ile kullanıma sunulan yazılım; Unix, Mac OS ve Windows platformlarında çalışıyor. Symfony 7.1.0-BETA1 için Rector olarak başarılı ve büyüyen şirketlerin halihazırda sahip oldukları kodlardan en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olunduğu ifade edilirken, en son Symfony LTS sürümüne yükseltme dahil olmak üzere, otomatik yeniden düzenleme sağlandığı söyleniyor. Les-Tilleuls.coop ise, projeleri tasarlamaya, geliştirmeye ve düzeltmeye yardımcı olabilecek 70’i aşkın Symfony uzmanından oluşan bir ekip olduklarını söylüyor. JoliCode ise, PHP ve Symfony teknolojilerinde güçlü uzmanlığa sahip, tutkulu geliştiricilerden ve açık kaynak tutkunlarından oluşan bir ekip olduklarını söylüyor. Symfony 7.1.0-BETA1 sürümü hakkında bilgi edinmek için sürümler sayfasını ve ilgili sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

    

Symfony 7.1.0-BETA1 sürümünü edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Mozilla Firefox 125.0.3 duyuruldu

Hızlı, işlevsel ve açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Mozilla Firefox’un 125.0.3 sürümü duyuruldu. En kısa sürede, en güncel sürümün edinilmesi isteniyor. Japonca yerel ayara sahip kullanıcılar için bazı durumlarda yanlış yazı tipi seçimine neden olabilecek bir sorunun düzeltildiği belirtilirken, Linux sistemlerde unicode karakterler içeren metni sürüklerken oluşan metin bozulmasının da düzeltildiği söyleniyor. Bir oluşturucu veya eşzamansız işlev içindeki arguments.length (ve bağımsız değişkenleri başka türlü kullanmazken) oluşan doğruluk hatası da düzeltilmiş bulunuyor. Açıldığında <select> öğelerinin odaklama işleminin tutarsız olmasına yol açabilecek bir sorunun da düzeltildiği söyleniyor. Mozilla Firefox 125.0.3 hakkında bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebileceksiniz. Güvenlik, kararlılık, hız ve daha fazlası” ilkesi ile yoluna devam eden tarayıcı; casus yazılımlara, virüslere ve istenmeden açılan pencerelere karşı geliştirilen koruma kalkanına, yemleme korumasına sahip ve getirdiği binlerce yararlı eklentiyle istenilen biçimde kişiselleştirilebiliyor. Mozilla Firefox, web ve eklenti geliştiricileri için donanımsal hızlandırılmış grafikler ve HTML5 gibi teknolojileri yetenekleriyle ve önemli ölçüde iyileştirilen JavaScript performansı ile geliyor. Firefox; dünyanın çeşitli yerlerindeki Mozilla topluluk üyelerinin katkılarıyla 90′dan fazla dilde kullanılabiliyor.

Continue Reading →

 

Mozilla Firefox 125.0.3 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.

0

GNU Artanis 0.6 duyuruldu

Python ya da başka bir dil yerine GNU Guile ile yazılmasına karar verilen ve HTML sayfalarını dinamik olarak üretmek amacıyla geliştirilen GNU Artanis‘in 0.6 sürümü, Nala Ginrut tarafından duyuruldu. GNU Artanis 0.6’yı duyurmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Ginrut; GNU Artanis’in, Guile Scheme ile yazılan bir web uygulama framework’ü olduğunu belirtti. GNU Artanis; dinamik web sitelerinin ve tabii web uygulamalarının, ağ hizmetlerinin ve web kaynaklarının geliştirilmesini desteklemek üzere tasarlanmıştır.  Ginrut; Artanis’in GPLv3+ ve LGPLv3+ çift lisans kapsamında yayınlandığını hatırlattı. SZDIY topluluğunun resmi projesi olan GNU Artanis, özgür bir yazılım olarak kullanıma sunuluyor. GNU Artanis hem GNU’nun hem de HardenedLinux’un resmi projesidir. GNU Artanis 0.6 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz. Continue Reading →

 

 

GNU Artanis 0.6 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabileceksiniz.

0

Symfony 5.4.39, 6.4.7 ve 7.0.7 duyuruldu

2005 yılından beri geliştirilen açık kaynak kodlu bir PHP MVC web uygulama çatısı olan Symfony‘nin 5.4.39, 6.4.7 ve 7.0.7 sürümleri, Fabien Potencier tarafından duyuruldu. Fabien Potencier tarafından geliştirilen ve MIT Lisansı ile kullanıma sunulan yazılım; Unix, Mac OS ve Windows platformlarında çalışıyor. Symfony 5.4.39 için Private Packagist’in, özel paketler için hızlı, güvenilir ve güvenli bir Composer deposu olduğu belirtilirken, projede değiştirmek gereken kodu tespit etmek için SymfonyInsight yükseltme raporlarının kullanılabileceği söyleniyor. Symfony 6.4.6 için Symfony’nin yaratıcısı olarak SensioLabs’in, web uygulaması geliştirme projelerinin başarısını sağlamak için danışmanlık, uzmanlık, hizmetler, eğitim ve teknik yardımı kapsayan bir teklifle Symfony kullanan şirketleri desteklediği ifade ediliyor. Symfony 7.0.6 için Sulu’nun, Symfony geliştiricilerine yönelik CMS olduğu, içerik yönetimi özellikleri sağlarken geliştiricilere tam yığın Symfony kullanarak özel çözümler oluşturma, dağıtma ve sürdürme özgürlüğü verdiği söyleniyor. Symfony 5.4.39, 6.4.7 ve 7.0.7 hakkında bilgi edinmek için sürümler sayfasını ve ilgili sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

   

Symfony 5.4.39, 6.4.7 ve 7.0.7 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Apache Tomcat 10.1.23 duyuruldu

Genellikle Tomcat olarak anılan, Apache Software Foundation (ASF) tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir web sunucusu olan Apache Tomcat‘in 10.1.23 sürümü duyuruldu. Tomcat 10.1’in, Java 11 ve sonrasında çalışacak şekilde tasarlandığı ifade edilirken, yazılımda, bazı paylaşılan kitaplıkların (ki birçoğu JDK’nin parçasıdır), nesnelere yapılan başvuruları tuttukları ifade ediliyor. Bu dağıtımdaki tar dosyalarının, GNU tar uzantılarını kullandığı ve tar’ın GNU uyumlu bir sürümüyle kaldırılması gerektiği belirtiliyor. sessionCounter’in kullanımdan kaldırıldığı belirtilirken, makul bir yaklaşım olarak etkin oturum sayısı ve süresi dolmuş oturum sayısı eklendiği söyleniyor. Artık varsayılan olarak false olan trimCredentials ayarının değiştirilmesi de dahil olmak üzere RFC 7617 gereksinimlerini uygulamak için temel kimlik doğrulamasının güncellendiği belirtilirken, Tomcat 11’de trimCredentials ayarının kaldırılacağının unutulmaması isteniyor. bnd jar tanımlayıcısının OpenSSL FFM desteğini içerecek şekilde düzeltildiği söyleniyor. Bir açık kaynak geliştirici topluluğu tarafından Apache 2.0 lisansı altında geliştirilip muhafaza edilen Apache Tomcat; yüksek kullanılabilirlik özelliğine sahiptir. Apache Tomcat 10.1.23 hakkında bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ya da  sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

  

Apache Tomcat 10.1.23 edinmek için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.
0