Archive | Eylül, 2013

Sony WH Serisi WALKMAN®

Müziği tarz sahibi, kablosuz bir tasarımla çalmanın üç yolu olarak lanse edilen 30 ve 40 mm sürücülere sahip kulaklıkları, surround ses hoparlörleri ve ses geliştirme modlarıyla Sony WH Serisi WALKMAN® ürünleri piyasaya sunuldu. NWZ-WH303 ve NWZ-WH505 modelleriyle piyasaya sürülen ürünlerin WH303 modeli yerleşik 4GB MP3 çalar özelliğine sahipken, WH505 16GB MP3 çalar özelliği sunuyor.

Continue Reading →

Tek bir şarjla 20 saate kadar pil ömrü ile en uzun yolculuklarda bile müzik olanağı sağlayan ürünler, üstelik sadece üç dakikalık şarj ile bir saat müzik çalmaya imkan sağlıyor. 1000 mW giriş gücü, 107 db/mW hassaslık, 30 Ω empadans ile 30-20.000 Hz hassas ses aralığına sahip olan ürünler; MP3, WMA, AAC ve Doğrusal PCM dahil olmak üzere geniş bir format yelpazesinde kaydedilen müziği çalabiliyor.

 

 

0

Raspbian 2013-09-25

Armhf işlemci mimarisi için optimize edilen Debian GNU/Linux tabanlı Raspbian’ın Raspberry mini bilgisayarlar için tasarlanmış 2013-09-25 sürümü, Eben Christopher tarafından duyuruldu. Çekirdek ve firmware güncellemeleri ile birlikte, önemli performans geliştirmeleri içeren sürümde yüksek performanslı Python JIT derleyicisini denemek mümkün olacak. Kullanıcı Sonic Pi ile kendi müziğini yaratabilecek. Sistem şimdi en az 4 GB SD kart gerektiyor. Raspbian 2013-09-25 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Raspbian 2013-09-25 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Matriux 3 RC1

Penetrasyon testleri yapmak için geliştirilmiş Debian GNU/Linux tabanlı güvenli bir dağıtım olan Matriux’un 3. sürümünün birinci sürüm adayı, Prajwal Panchmahalkar tarafından duyuruldu. Panchmahalkar; öncelikle güvenlik meraklıları ve profesyoneller için tasarlandığını söylediği Matriux 3 RC1’in aynı zamanda, günlük işlemler için bir masaüstü sistem olarak herhangi bir GNU/Linux kullanıcısı tarafından kullanılabileceğini ifade etti. Panchmahalkar; (Aufs, Squashfs ve xz dosya sistemi modu ile yamalı, kablosuz sürücüler ve donanım yelpazesi için destek içeren) özel 3.9.4 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistemin, standart Debian yazılımları yanı sıra, optimize edilmiş bir GNOME masaüstü ortamı ve penetrasyon testleri için 340’ın üzerinde açık kaynak araç içerdiğini belirtti. Matriux 3 RC1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Matriux 3 RC1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Ubuntu 13.10 Beta 2

Kod adı “Saucy Salamander” olan Ubuntu 13.10’un ikinci ve son beta sürümü, Adam Conrad tarafından test edilmek üzere duyuruldu. Ubuntu ekibinin Ubuntu 13.10 Beta 2’nin masaüstü, sunucu, bulut ve Core ürünlerini duyurmaktan mutluluk duyduğunu belirten Conrad; bu dağıtımla birlikte gelişen Ubuntu ailesine ilginç eklemelerden birinin de Ubuntu Touch olduğunu söyledi. Conrad; bu kilometre taşı ile telefonlar için Ubuntu kalıplarının da ilk kez bu betaya dahil edildiğini ifade etti. Sıradan kullanıcılar için telefonlarına Ubuntu yüklemelarinin tavsiye edilmediğini söyleyen Conrad; buna karşın, geliştiricilerin telefonlarına en son kararlı Ubuntu sürümünü kurmak için yönergeleri burada bulabileceklerini belirtti. Ubuntu 13.10 Beta 2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Ubuntu 13.10 Beta 2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

VLC Media Player 2.1.0

Tam adı VideoLAN Client Media Player olan açık kaynak kodlu çoklu ortam yürütücüsü VLC Media Player’in 2.1.0 sürümü çıktı. Başta MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DiVX, MP3, OGG, WAV, ASF, WMV, WMA, H.264 olmak üzere pek çok ses ve video formatını destekleyen yazılım; internet üzerinden yayın yapan sunucuların aktardığı tüm formatları oynatmakla kalmıyor; bir sunucudan video indirirken önizleme yapma olanağı da sunuyor. Bilindiği gibi, VLC Media Player’i diğer ortam yürütücülerinden ayıran özellikler, pek çok dosya formatına verdiği destekle sınırlı değil. VLC Media Player ile indirilmesi yarım kalmış bir ses veya video dosyasının önizlemesi dahi mümkün olabiliyor. Üstelik, izlenen dosya, arkaplan görüntüsü olarak da izlenebiliyor. Programın, ekran görüntüsü alma özelliği olduğunu ayrıca hatırlatalım. Güçlü codec özelliğiyle dikkat çeken VLC Media Player, yüksek kaliteli görüntü (HD) ile 7+1 ses özelliği ve altyazı desteğine de sahip. HD çözücü için GPU hızlandırma gibi kimi büyüleyici özellikler içeren VLC Media Player’in nimetlerinden hem Nvidia, hem de ATI Radeon kart sahipleri yararlanabiliyorlar.

Continue Reading →

VLC Media Player 2.1.0 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

VLC Media Player’in özellikleri hakkında fikir edinmek için aşağıdaki verileri inceleyebilirsiniz.

 

0

Cooler Master Cosmos SE

Cooler Master, Cosmos ve Cosmos II kasalarına özenerek tasarladığı yeni Cosmos SE modelini kullanıma sundu. Tutma kulpları ve diğer kimi kısımlarda alüminyum malzemenin tercih edildiği Cosmos SE’de önde iki adet 120 mm’lik mavi LED’li fanlara ek olarak kasanın tavanında bir tane 140 mm ve arkada da bir tane 120 mm’lik fan olmak üzere dahili olarak dört adet fan kullanılmış. Kasada bunun dışında dört tane daha farklı fan yuvası bulunuyor, bu, istenirse dört tane daha fan takılabileceği anlamına geliyor.

Continue Reading →

Kasada, hava soğutma sistemi dışında 120, 240 ve 360 radyatörlü sıvı soğutma sistemlerine uygun yuvalar da var. Kasanın pencereli ve penceresiz olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. Sekiz adet sökülebilir sabit disk yuvasının bulunduğu kasanın Avrupa ülkelerinde önümüzdeki aydan itibaren satışa çıkartılacağı belirtiliyor. Cosmos SE’nin KDV dahil fiyatının 159 euro olacağı söyleniyor.

 

0

SteamOS

Dünyanın en ünlü oyun geliştiricilerinden Valve, Steambox adlı projesinden yola çıkarak geliştirdiği ve oturma odasını bir oyun merkezine çevirmeyi amaçlayan GNU/Linux tabanlı işletim sistemini duyurdu. Oyun konsolu ve ortam oynatıcı merkezi işlevlerini üzerinde toplayacak olan ev bilgisayarı işletim sisteminin Ubuntu tabanlı bir GNU/linux dağıtımı olacağı konusunda artık şüphe kalmadı. Bu, televizyon ya da televizyona bağlı herhangi bir medya aygıtı üzerinde çalışabilen bir işletim sistemi anlamına geliyor. İçerik aktarım sistemlerinde yaşanan gecikme ya da ses performansı kaybı gibi problemlerin önüne geçmek için tüm imkanlarını seferber eden Valve, anlaşılan o ki tüm oyunlarını SteamOS’a ve dolayısıyla ubuntu tabanlı sistemlere taşıyacak.

Continue Reading →

Valve’in yeni yazılımı ile bilgisayarda Steam platformunu açmanın, ev ağı üzerinden televizyonda oyunları görmek için yeterli olacağı belirtiliyor. Ancak bu kadar değil, sağlam GNU/Linux mimarisi ile büyük ekran oyun deneyimini birleşitirecek olan SteamOS; oturma odası bilgisayarları üzerinde çalışacak. Açık kaynak kodlu olacak olan SteamOS için üreticiler ve kullanıcılar değiştirip katkıda bulunabilecekler. SteamOS’un kullanıcılar için ücretsiz, üreticiler için lisanslı işletim sistemi olarak erişime açılacağı söyleniyor.

 

0