Archive | Şubat, 2014

DeVeDe ile Video CD ve DVD Oluşturun

DeVeDe; video CD ve DVD oluşturmaya olanak sağlayan bir programdır.  DeVeDe ile DVD, VCD, sVCD, CVD ve DivX standartlarında ürünler oluşturabilirsiniz. Bunların dışında, DeVeDe ile menüler ve altyazı oluşturmak da mümkündür. Ubuntu, Linux Mint ve Debian üzerinde DeVeDe’yi kurmak için bildik kodu döndürmeniz gerekmektedir: sudo apt-get install devede. Kurulumdan sonra uygulamayı uçbirimde devede kodunu girerek ya da menüden çalıştırabilirsiniz.

Continue Reading →

DeVeDe’den ekran görüntüleri..

0

Xubuntu 14.04 Beta 1

Alpha 2 sürümü 23 Ocak 2014‘te duyurulan Canonical’ın 17 Nisan 2014 tarihinde çıkarmayı planladığı kod adı Trusty Tahr olan 14.04 uzun süreli destek (Long Term Support) sürümüne yönelik olarak Ubuntu’nun beş alt projesinden biri olan Xubuntu’nun ilk beta sürümü test için kullanıma sunuldu. Xubuntu ekibinin Xubuntu 14.04 Beta 1’i duyurmaktan mutluluk duyduğu ifade edilirken, varsayılan menü olarak Whiskermenu kullanıldığı belirtildi. Ağ paylaşımlarının masaüstünde gösterilmediği sürüm hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu GNOME, Ubuntu Kylin, Ubuntu Studio versiyonlarının da 14.04 Beta 1 sürümleri çıkarılmış bulunuyor. Xubuntu 14.04 Beta 1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

WEBMIN Kurulum ve Konfigürasyonu

Webmin, UNIX türevi işletim sistemleri için Web tabanlı yönetim arayüzüdür. Tamamı PERL dili ile yazılmıştır. Sistem ile ilgili her türlü ayarın web üzerinden yapılmasına olanak sağlar. Sun Solaris, Linux, LinuxPPC, FreeBSD, OpenBSD, HPUX, SGI Irix, DEC Compaq, MacOS X işletim sistemlerinde çalışır. Desteklenen diğer işletim sistemleri için http://www.webmin.com/support.html adresine bakılabilir. Webmin tüm UNIX türevi işletim sistemleri için standart bir kontrol arayüzü sunmaktadır. Webmin sitesinin sağ üst tarafında Webmin RPM paketi için link bulunmaktadır. Webmin paketini bilgisayarınıza kaydettiğiniz dizine gelip rpm –ivh webmin-1.240-1.noarch.rpm komutu ile kurulumu gerçekleştiriniz.

Continue Reading →

Her Linux dağıtımının ayarları farklı ayarlamalara sahip olduğundan webmin kurulum programı işletim sisteminizin türünü ve sürümünü tam olarak algılamalıdır. Aksi halde webmin kurulmayacaktır…

WEBMIN Kurulum ve Konfigürasyonu adlı e-kitabı edinmek için tıklayınız.

0

PHP Kılavuzu

PHP (açılımı PHP: Hypertext Preprocessor) geniş bir kitle tarafından kullanılan, özellikle sanal yöreler üzerinde geliştirme için tasarlanmış HTML içine gömülebilen bir betik dilidir. Tamam da, bu tam olarak ne anlama gelmektedir? Bir PHP betiğinin Perl ya da C gibi dillerden ne kadar farklı bir yapıda olduğuna dikkat edin. HTML kodu oluşturmak için bir sürü kod yazacağınıza, istediğiniz işi yapan bir PHP kodu yazıp onu HTML kodunun içine gömüyorsunuz (bu örnekte, yapılan iş ekrana yazı yazmak). PHP kodu <?php ve ?> özel başlangıç ve bitiş etiketleri arasına yazılır. Bu etiketler “PHP kipine” rahatlıkla girip çıkabilmenizi sağlarlar. PHP’yi Javascript gibi kullanıcı tarafında çalışan dillerden ayıran, sunucu tarafında çalıştırılıyor olmasıdır. Yukardaki örnekteki kodu kendi sunucunuzda çalıştırırsanız, sitenize bağlanan kullanıcılar kodu göremeyecekler ve müdahale edemeyecekler, yalnızca sonucu görebileceklerdir.

Continue Reading →

Dilerseniz HTTP sunucunuzu bütün HTML dosyalarınızı PHP dosyası olarak görüp işleyecek hale bile getirebilirsiniz. Buna rağmen kullanıcılar sizin gerçekte sunucu taraflı bir uygulama kullandığınızı fark edemeyebilirler. PHP kullanmanın en güzel yanlarından biri, yeni kullanıcılar için öğreniminin oldukça kolay olması ve aynı zamanda profesyonel kullanıcılar için ileri seviyede özellikler içermesidir. PHP’nin uzun özellikler listesini okumaktan korkmayın. Kısa sürede PHP ile programlamaya başlayabilir ve birkaç saat içersinde basit programlar yazmaya başlayabilirsiniz. PHP Kılavuzu adlı e-kitabı edinmek için tıklayınız. Söz konusu e-kitap .chm formatında olduğu için sisteminizde chmsee, xchm veya kchmviewer gibi bir .chm gösterici uygulamanın kurulu olması gerektiğini unutmayın.

0

Ubuntu ve Linux Mint’e 3.13.5 Linux Çekirdeğini Yüklemek

3.13.5 kararlı Linux çekirdeği, çeşitli güncellemeler ve iyileştirmeler içeriyor. Bu sürümde şu hatalar giderilmiş bulunuyor: md/raid5: Fix CPU hotplug callback registration, ALSA: hda – Fix mic capture on Sony VAIO Pro 11, ARM: pxa: fix compilation problem on AM300EPD board, vt: Fix secure clear screen, drm/i915: Fix intel_pipe_to_cpu_transcoder for UMS, drm/radeon: fix UVD IRQ support on SI, drm/radeon: fix UVD IRQ support on 7xx. Burada, Ubuntu ve Linux Mint altında, basit bir bash scripti kullanarak 3.13.5 Linux çekirdeğine yükseltmenin nasıl yapılacağını anlatacağız.

Continue Reading →

Öncelikle uçbirimi açın ve sırasıyla şu komutları girin:
cd /tmp
wget http://goo.gl/ZMuUDF -O kernel-3.13.5
chmod +x kernel-3.13.5
sudo sh kernel-3.13.5
sudo reboot

3.13.5 Linux çekirdeğini kaldırmak isterseniz sırasıyla şu komutları çalıştırmanız yeterlidir:

sudo apt-get purge linux-image-3.13.5*
sudo update-grub

UP Ubuntu

0

PHP'de RFI Saldırılarını Engelleme

Bu belgede kısaca File Inclusion açıkları ve bu sorunun nasıl giderileceği anlatılmaktadır. Konu anlatılırken, kısaca php güvenliği hakkında alınabilecek diğer önlemlerden de söz edilmektedir. Birçok kurum veya kişi php yada asp vb. dillerde kod yazmayı bilmedikleri için veya hazır kaynak kodlu açık portallar veya scriptleri kullanmak daha kolay geldiği için bu tarz kodları kullanmaktadırlar. Bu scriptlerde yada kodlarda yazan kişi tarafından kasıtlı olarak bırakılabileceği gibi dikkatsizlik sonucu ortaya çıkan XSS veya RFI açıkları aynı kodu kullanan başka kişiler tarafından farkedilebilir ve kötü amaçlı olarak başkaları ile paylaşıldığında web üzerinde çok fazla saldırı oluşabilir (mass defacement).

Continue Reading →

Birçok site google dorks diye adlandırılan yöntemle bu açıkları yayınlamakta hatta exploitlerini bile derlenmiş olarak barındırmaktadır. Bir çok art niyetli insan tarafından ziyaret edilen bu siteler sayesinde açık kaynak kodlu portalları kullanan kişilerin web sayfaları ve sunucuları zarar görmektedir.

PHP’de RFI Saldırılarını Engelleme adlı e-kitabı edinmek için tıklayınız.

0

Clonezilla live 2.2.2-16

Sabit disk klonlamak ve yedeklemek için tasarlanmış Debian GNU/Linux tabanlı Clonezilla‘nın Live versiyonunun yeni test sürümü 2.2.2-16, Steven Shiau tarafından duyuruldu. Sistemin, 24 Şubat 2014 tarihi itibariyle Debian “Sid” GNU/Linux depolarıyla senkronize edilmiş olduğunu söyleyen Shiau; drbl’nin 2.7.28-drbl1 ve Clonezilla’nın  3.9.33-drbl1 sürümlerine güncellendiğini belirtti. 3.13.4-1 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan Clonezilla live 2.2.2-16 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için değişiklikler sayfasını inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Clonezilla live 2.2.2-16 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0