Archive | Mart, 2018

Wine 3.5 duyuruldu

Wine’in yeni geliştirme sürümü 3.5, Alexandre Julliard tarafından duyuruldu. Wine’in 3.5 sürümünü duyurmaktan mutlu olduğunu söyleyen Julliard; X11 sürücüsüyle entegrasyon dahil olmak üzere daha fazla Vulkan desteği sağlanan yazılımda, çeşitli hata düzeltmelerinin gerçekleştirildiğini belirtti. RSA ve ECDSA şifreleme anahtarları için destek sağlanan sürüm, başka bazı iyileştirmeler de yapılmış bulunuyor. Wine 3.5 hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Wine 3.5 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

Tails 3.6.2 duyuruldu

İrlanda kökenli, Debian GNU/Linux tabanlı ve internet taraması sırasında güçlü kişisel gizlilik ve anonimlik özellikleri içeren bir live DVD/USB dağıtımı olan Tails‘in 3.6.2 sürümü duyuruldu. Tor tarayıcısının 7.5.3 sürümüne yükseltildiği belirtilirken, Thunderbird’ün 52.7.0 sürümünün kullanıma sunulduğu ifade ediliyor. 4.15.11-1 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem; Tor 0.3.2.10 ile geliyor. Daha fazla ayrıntının değişiklikler sayfasından edinilebileceği bildiriliyor. Otomatik olarak yeni sürüme yükseltme yapamayanların manuel güncelleme yapmaları öneriliyor. Tails 3.6.2 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

Tails 3.6.2 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0

TrueOS 18.03 duyuruldu

Hatırlanacağı gibi, 30 Ağustos 2016 tarihinde PC-BSD geliştiricilerinin, sıradan kullanıcı için tasarlanmış komple bir masaüstü sistemi olan FreeBSD tabanlı PC-BSD’nin ismini TrueOS olarak değiştirmeye karar verdiklerini haber vermiştik. 2006 yılında projeyi kuran Kris Moore tarafından yapılan duyuruyla, sistemin, Ken Moore tarafından tasarlanmış olan hafif masaüstü ortamı Lumina ile yoluna devam edececeği belirtilmişti. TrueOS’un 18.03 sürümü, Ken Moore tarafından duyuruldu. Sürümü duyurmaktan mutlu olduğunu söyleyen Moore; sistemin yeni grafik sürücüleri ve yonga setleri (grafik, ağ, wifi ve daha fazlası) için destek sunduğunu ifade etti. LibreSSL’in 2.6.4 sürümüne terfi ettiği belirtilirken, Firefox 58.0.2 ile Chromium 63.0.3239.132’nin kullanıma sunulduğu ifade ediliyor. TrueOS 18.03 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Continue Reading →

TrueOS 18.03 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

0